Huawei. ARESTARI facute ca Raspuns la ATACUL SUA

Huawei. O serie de arestari au fost facute ca raspuns la atacul SUA impotriva CFO-ului companiei chinezesti, iata cum au reactionat autoritatile.

huawei arestari

Huawei. Inceputul lunii decembrie a adus un scandal imens in jurul companiei chinezesti dupa ce CFO-ul ei, si fiica actualului CEO, a fost arestat de catre autoritatile din Canada in urma unui mandat de arestare emis in SUA. China nu a stat prea mult pe ganduri si a decis sa aresteze cativa cetateni canadieni in urma actiunilor luate de catre vecinii americanilor, motivatia avand la baza posibile riscuri pentru siguranta nationala a tarii.

Huawei. China a eliberat zilele trecute una dintre persoanele arestate la inceputul acestei luni, insa aici vorbim despre o profesoara care ar fi primit o pedeapsa administrativa deoarece ar fi lucrat ilegal in tara. Celelalte doua persoane au fost arestate sub motivul ca reprezinta un risc pentru siguranta nationala a Chinei, unul fiind un fost diplomat canadian, al doilea fiind un consultant privind Coreea de Nord, ambii fiind incontinuare in detentie.

Huawei. ARESTARI facute ca Raspuns la ATACUL SUA

Huawei. China a reactionat foarte prompt si foarte ferm in urma arestarii CFO-ului companiei chinezesti, ceva ce pana acum nu s-a intamplat, nici macar cand ZTE a avut interdictie de a-si vinde produsele in SUA. Totul are, desigur, legatura cu faptul ca Huawei are legaturi foarte stranse cu guvernul Chinei, cei din echipa de conducere fiind fie fosti angajati ai statului, fie apropiati ai celor care se afla in diverse pozitii de conducere in statul chinez acum.

McIver was the third Canadian to be detained by China following the 1 December arrest in Vancouver of Meng Wanzhou, chief financial officer of the Chinese telecommunications company Huawei. China arrested two men – former diplomat Michael Kovrig, employed by thinktank International Crisis Group, and Michael Spavor, a consultant on North Korea – on 10 December. They were detained on suspicion of “harm to national security”, a phrase often used by Beijing when alleging espionage. But it was seen as retaliation following the arrest of Meng Wanzhou.

Huawei. Razboiul comercial dintre SUA si China a prins la mijloc aceasta companie, insa Apple este victima aleasa de catre chinezi pentru a pune presiune pe SUA, iar tactica lor ar putea avea succes in final. Va fi interesant de vazut in ce masura Apple va pune presiune pe SUA sa termine disputa legala cu China, iar asta pentru ca Huawei nu prea paote sa spuna nimic, pentru ca pare sa fie sub influenta guvernului chinez, nu cu o capacitate de il influenta.