Huawei. Produsele INTERZISE OFICIAL intr-o TARA Europeana

Huawei. Telefoanele si alte produse ale companiei chinezesti au fost interzise oficial intr-o tara europeana, iata de ce s-a luat aceasta decizie radicala.

huawei blocat

Huawei. Produsele companiei chinezesti au fost interzise oficial intr-o noua tara europeana de catre guvernul local, totul din cauza unei aparente confirmari a problemelor de securitate pe care produsele companiei le au. Vorbim despre Cehia, o tara in care autoritatile anuntasera inca din 17 decembrie ca au analizat produsele Huawei, si au ajuns la concluzia ca ele reprezinta intr-adevar un risc pentru siguranta nationala a tarii, ele fiind apoi interzise de catre guvern.

Huawei. Vorbim despre interzicerea completa a produselor chinezilor, inclusiv ale celor de la ZTE, in institutiile de stat, iar aici ne referim inclusiv la telefoanele mobile, adica exact ceea ce s-a facut in SUA la inceputul acestui an. Practic acum toti angajatii guvernului vor trebui sa foloseasca orice fel de alte telfeoane mobile, atat timp cat nu sunt produse de catre Huawei si ZTE, masura fiind prima de acest gen luata de catre vreun guvern din Europa impotriva companiilor.

Huawei. Produsele INTERZISE OFICIAL intr-o TARA Europeana

Huawei. Decizia Cehiei este doar prima de acest gen, deoarece inclusiv ale guverne ar putea lua decizii similare, asta dupa ce in unele tari s-a decis ca echipamentele chinezilor nu trebuie folosite pentru retelele 5G. In Cehia s-a mers mai departe, si s-a decis ca inclusiv telefoanele companiei Huawei, plus cele ale ZTE sa fie interzise, iar daca Marea Britanie, Franta, Spania, Italia, si alte tari vor lua decizii similare, atunci lucrurile se vor complica serios.

The saga unfolded after the Czech National Cyber and Information Security Agency on December 17 warned against using Huawei and ZTE , saying they posed a national security threat. Babiš subsequently announced that employees of the Czech government central administrative body would be barred from using Huawei and ZTE products, a ban copied by several other government ministries.

Huawei. Decizia guvernului din Cehia a fost deja criticata de catre ambasadorul Chinei in tara, si desigur ca exista foarte multe discutii pe aceasta tema, pentru ca guvernul chinez protejeaza compania ca si cum i-ar apartine. Desi deocamdata nu exista dovezi clare publicate care sa confirme faptul ca produsele chinezilor sunt un risc pentru siguranta nationala a vreunei tari, felul in care compania e protejata rata cat de stransa e legatura cu guvernul de la Beijing.