Huawei. Masura DURA Luata in Europa de Companie

Huawei. O masura dura a fost luata in Europa de catre compania chinezeasca in urma aparitiei unui nou scnadal cu privire la activiatile sale pe continent.

huawei concediere

Huawei. Compania chinezeasca a luat o masura foarte dura in Europa la doar cateva zile dupa ce presa internationala a inceput sa dezvaluie o problema majora pe care o are pe acest continent. V-am spus zilele trecute ca un director Huawei a fost arestat de catre politia din Polonia, si este acuzat de spionaj, in colaborare cu un fost agent al serviciului de informatii din tara, compania luand decizia de a-l concedia pe acesta dupa ce a fost retinut de catre autoritati.

Huawei. Decizia de a-l concedia pe angajatul sau din Polonia are menirea de a arata lumii intregi ca acesta ar fi actionat singur, si ca daca ar fi spionat pentru China, ar fi facut-o fara ca superiorii sai din companie sa stie. Huawei a afirmat ca daca directorul sau de vanzari din Polonia ar fi facut spionaj, ea nu este implicata, insa e destul de greu de crezut ca are dreptate, avand in vedere legaturile foarte stranse dintre conducerea sa si conducerea partidului comunist.

Huawei incearca sa scape de un nou scandal de spionaj in Europa

Huawei. Scandalul din Polonia vine intr-un moment in care compania avusese parte de putina liniste in ceea ce priveste acuzatiile de spionaj care au fost formulate de catre autoritatile din SUA, si sustinute de alti parteneri europeni. Din pacate pentru chinezi, scandalul acesta pune compania intr-o situatie si mai proasta, pentru ca vorbim despre prima arestare a unui angajat al Huawei in baza unor acuzatii de spionaj, adica tot ceea ce au afirmat americanii pana acum.

Chinese telecommunications equipment maker Huawei said on Saturday it had sacked an employee arrested in Poland on spying charges in a case that could intensify Western security concerns about the company.

Huawei. Polonia avea deja intentii de a analiza interzicerea folosirii echipamentelor de comunicatii ale chinezilor pentru crearea retelelor 5G de telefonie mobila in tara, iar scandalul acesta ar putea duce la o decizie clara. Daca si Polonia ar lua decizia sa interzica echipamentele Huawei pentru retelele 5G, atunci s-ar alatura Cehiei, care a facut oficial anuntul, insa si operatori mari din Franta, Marea Britanie, si Germania au facut anunturi similare.

Huawei. In ciuda faptului ca pana acum SUA nu a prezentat vreo dovada a faptului ca produsele chinezilor sunt folosite pentru spionaj, iata ca incep sa apara si cazuri reale in care s-ar confirma asta.