Prima Pagina Apple Apple da Vina pe Qualcomm pentru Semnalul PROST al iPhone

Apple da Vina pe Qualcomm pentru Semnalul PROST al iPhone

9

apple qualcomm iphone

iPhone, dupa cum unii dintre voi stiti deja, nu este unul dintre telefoanele care are cele mai bune performante GSM in momentul de fata, diverse teste confirmand asta in repetate randuri. Problemele vin de la faptul ca Apple a renuntat la modem-urile Qualcomm acum 2 ani, folosind doar cele ale Intel, iar cand in 2018 a incercat sa cumpere iar de la companie, a fost refuzata.

Apple e implicata intr-o batalie legala care se “intinde” pe cateva procese deschise in diverse tari de pe glob impotriva Qualcomm, iar din aceasta cauza, cea din urma a refuzat sa vanda modem-uri pentru iPhone XS, iPhone XS Max, si iPhone XR. Acest refuz a avut drept efect o scadere a performantelor GSM in fata celor oferite de catre telefoanele Android.

Qualcomm a refuzat sa vanda modem-uri GSM performante pentru modelele iPhone din 2018

COO-ul Apple, Jeff Williams, a dezvaluit ca Qualcomm a refuzat sa-i vanda companiei sale modem-uri pentru iPhone, asa ca n-au avut de ales, si au folosit iar produsele intel. Apple a platit in trecut 7.5 dolari pentru fiecare modem folosit in iPhone, de 5 ori mai mult decat dorea, dar din lipsa de solutii a acceptat preturile Qualcomm, iar clientii au fost fericiti.

The strategy was to dual-source in 2018 as well. We were working toward doing that with Qualcomm, but in the end they would not support us or sell us chips.

Nemultumita de intelegerea cu Qualcomm, Apple a refuzat sai mai plateasca 7 miliarde de dolari in taxe de licentiere, convingand alte companii sa faca acelasi lucru. De aici au pornit procesele dintre companii, si toate problemele cu performantele GSM ale iPhone, insa niciuna dintre ele nu pare dispusa sa renunte la disputa, si sa revina la colaborarea normala.

Articolul anterioreMAG. GALAXY S9 REDUS Masiv in Revolutia Preturilor
Urmatorul articolAndroid 9. LANSAT pe NOI Telefoane ale Samsung
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.