Huawei. AVERTIZARI DURE facute pentru Europeni

Huawei. O serie de avertismente foarte dure au fost facute pentru tarile europene care sunt interesate sa permita folosirea si vanzarea produselor chinezilor.

Huawei militar

Huawei. Compania chinezeasca este din nou sursa unor avertizari dure facute pentru europeni, insa nu de catre reprezentantii sai, ci de catre reprezentantii guvernului american, care vor cu orice pret sa interzica produsele companiei. Mai exact, SUA a avertizat zilele trecute Ungaria ca este ii este foarte greu sa intre in parteneriate strategice cu tari care folosesc echipamentele Huawei in infrastructura lor nationala pentru retelele de telecomunicatii.

Huawei. In momentul de fata cam 70% din populatia Ungariei este acoperita cu retele de telefonie care folosesc echipamente ale chinezilor, deci a renunta la ele nu este ceva simplu, insa SUA este foarte hotarata sa „ajute” tara sa faca asta. Americanii au spus ca au intentia de a amplasa anumite echipamente militare in Ungaria, insa utilizarea echipamentelor de telecomunicatii ale Huawei ingreuneaza foarte mult decizia de a colabora cu tara, asa ca ele ar cam trebui sa dispara din infrastructura.

Huawei este considerata un risc pentru investitiile militare ale SUA

Huawei. Separat de Ungaria, secretarul de stat americani, Mike Pompeo, urmeaza sa aiba alte vizite in Slovacia si Polonia, scopul sau, printre altele, fiind deasemenea de a eradica echipamentele companiei chinezesti din infrastructura telecom a acestor tari. Desigur ca va fi nevoie de un efort serios pentru ca SUA sa reuseasca sa convinga atat de multe tari sa renunte la produsele celor de la Huawei, insa importanta protectiei sale, probabil, va conta mai mult.

United States Secretary of State Mike Pompeo has warned central European nations that deploying telecommunications equipment from Huawei „makes it more difficult for America to be present” in those countries. We want to make sure we identify [to] them the opportunities and the risks of using that equipment. If that equipment is collocated where we have important American systems, it makes it more difficult for us to partner alongside them.

Huawei. SUA si-a propus inca de anul trecut sa elimine complet produsele companiei chinezesti atat din infrastructura sa telecom, cat si din infrastructura multor altor tari, si se pare ca incetul, cu incetul, reuseste sa faca asta. E greu de spus cam cat va dura pana cand tarile vizate de catre SUA vor forta intr-adevar schimbarea infrastructurii telecom a Huawei cu cea a altor companii, dar lucrurile se indreapta spre un final in ton cu ceea ce vor americanii.

Articolul precedentInstagram: Update Nou Lansat pentru Telefoane
Articolul următorAirPods 2. Vin cu MULTE SURPRIZE, PRET mai MARE
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.