Huawei. PROBLEME foarte MARI in Marea Britanie

Huawei. Compania chinezeasca are noi probleme foarte mari in Marea Britanie, iata ce a declarat seful MI6 cu privire la companie, si ce i se pregateste acum.

Huawei marea britanie

Huawei. La toate problemele pe care le are compania chinezeasca in momentul de fata se adauga unele noi in Marea Britanie, acolo unde se pare ca se ajunge incetul, cu incetul, la concluzia ca produsele trebuie interzise. Mai exact, directorul MI6, serviciul de informatii externe al tarii, a declarat ca echipamentele de telecomunicatii folosite pentru retelele 5G nu ar trebui sa vina de la un producator monopolist, si ca trebuie sa existe o discutie serioasa cu privire la aceasta problema.

Huawei. Afirmatiile lui Alex Younger vin la cateva saptamani dupa ce si alti oameni cu pozitii de conducere in institutiile din guvernul britanic au afirmat ca trebuie analizata foarte serios folosirea echipamentelor de telecomunicatii ale chinezilor. Totusi, daca omul care se ocupa de MI6 spune ca nu e de dorit ca vreo componenta cheie a infrastructurii telecom a Marii Britanii sa vina de la Huawei, e destul de clar spre ce se indreapta discutia pe care el vrea sa o poarte.

Huawei are noi probleme cu interzicerea in Marea Britanie

Huawei. Din pacate pentru chinezi, se pare ca situatia a ajuns intr-un punct in care indiferent ce ar spune, sau ce ar face, impiedicarea interzicerii produselor lor pentru retelele 5G pare inevitabila. Huawei a propus recent ca va deschide un centru pentru securitate cibernetica in Polonia, sau ca va accepta sa fie monitorizata suplimentar de catre autoritati, ori sa aiba mai multe reguli de securitate impuse, insa se pare ca nu prea are succes in a convinge autoritatile.

I think it is a more complicated issue than ‘in or out’. What I want is a proper conversation about this because it’s not inherently desirable that any piece of significant national infrastructure is provided from a monopoly supplier. I’m not pretending I have the full answer for this, I am saying that it’s important for us to work through all of this stuff.

Huawei. Interzicerea in Marea Britanie ar fi o lovitura uriasa pentru chinezi, iar asta pentru ca acolo sunt vandute foarte multe telefoane mobile, dar si foarte multe echipamente de telecomunicatii. Desi deocamdata scandalul privind echipamentele 5G ale Huawei nu a afectat vanzarile de telefoane, e inevitabil ca reputatia companiei sa fie distrusa daca guvernele europene vor anunta oficial ca-i interzic aceste tipuri de produse pentru utilizare in retelele de telefonie mobila.

Huawei. Compania are totusi si alte probleme, deoarece Samsung a inceput sa profite de aceasta situatie, si investeste mai mult in promovarea echipamentelor proprii, cu destul de mult succes, din cate se pare.