Nokia. PROBLEMA SERIOASA Descoperita la Telefoane

Nokia. O problema serioasa a fost descoperita cu telefoanele companiei finlandeze HMD Global, iata ce clienti au fost afectati, si ce trebuie sa stie toata lumea.

nokia china

Nokia. Unele dintre telefoanele vandute de catre compania HMD sub binecunoscutul brand finlandez au avut dezvaluita o problema serioasa zilele trecute, iar toti utilizatorii lor, si nu numai, ar trebui sa stie de existenta sa. Mai exact, telefoanele Nokia 7 Plus au trimis date catre un server chinezesc fara ca utilizatorii lor sa stie ce se intampla, problema in sine fiind una foarte serioasa intr-o perioada in care Huawei e acuzata ca produsele sale ar putea fi spionate de catre guvernul chinez.

Nokia. Cei de la HMD Global au recunoscut faptul ca acest model de telefon a trimis date catre un server din China, un client al companiei spunand ca informatii despre conectivitatea GSM, identificatorul telefonului, sau numarul de telefon fiind transmise. Cei de la HMD Global au spus ca au investigat problema, descoperind ca ea este una software, care nu afecteaza si alte modele de telefoane din oferta lor, insa nu au explicat de ce au ajuns datele catre respectivul server chinezesc.

Nokia. PROBLEMA SERIOASA Descoperita la Telefoane

Nokia. Serverul respectiv este detinut de catre operatorul de telefonie mobila China Telecom, iar datele erau transferate chiar din momentul in care telefoanele erau portnite de catre utilizator. Problema ar fi fost descoperita de catre un utilizator de telefon Nokia care ar fi descoperit faptul ca datele sunt transmise in mod necriptat catre serverul operatorului de telefonie mobila, iar de aici au pornit foarte multe discutii online privind intreaga problema.

Finland’s data protection ombudsman said on Thursday he would investigate whether Nokia-branded phones had breached data rules after a report said the handsets sent information to China. “We can confirm that no personally identifiable information has been shared with any third party,” HMD Global said in an email to Reuters, adding there had been “an error in software packaging process in a single batch of one device model”.

Nokia. In ciuda celor descoperite de catre presa din Norvegia, si de catre un utilizator, cei de la HMD Global sustin ca nu s-ar fi transmis catre serverele din China date care sa-i identifice pe clientii sai. Daca s-a transmis intr-adevar numarul de telefon al smartphone-ului, atunci Nokia nu prea spune adevarul in aceasta situatie, iar desi acum lucrurile sunt destul de neclare, va fi interesant de vazut ce alte informatii vor mai aparea in legatura cu aceste acuzatii.