Apple e Aproape de a avea iPhone INTERZIS in SUA

Apple este foarte aproape de a avea iPhone interzis in SUA, un judecator luand decizia de a face asta, iar hotararea sa urmeaza sa fie pusa in aplicare dupa o analiza.

apple iphone interzis sua

Apple a primit astazi o lovitura foarte dura in SUA, dupa ce un judecator a ajuns la concluzia ca telefoanele iPhone incalca brevete de inventie ale Qualcomm. Compania sa partenera a cerut interzicerea unor modele ale iPhone deoarece incalca brevete de inventie ale sale, iar judecatorul pare sa fi fost complet de acord cu pretentiile sale, deocamdata.

Modelele de telefoane iPhone care incalca brevetele de inventie ale Qualcomm sunt cele lansate inaintea seriei de anul trecut, si s-ar parea ca lista este destul de mare. Judecatorul a decis ca Apple nu mai poate importa telefoane iPhone in SUA, iar avand in vedere ca nu produce nimic acolo, ar ramane fara telefoane pe care sa le poata vinde in tara.

Apple e Aproape de a avea iPhone INTERZIS in SUA

Decizia judecatorului nu ar intra imediat in aplicare, deoarece se pare ca ar trebui sa fie analizata intai si de catre un complet format din mai multi judecatori, iar apoi s-ar pune in aplicare. Apple are deja interzise anumite modele ale iPhone in Germania, tot din cauza celor de la Qualcomm, iar acum se pare ca acelasi lucru urmeaza sa se intample inclusiv in SUA.

Apple Inc. infringes a Qualcomm Inc. patent and some imported iPhones should be blocked from the U.S. as a result, a U.S. trade judge said in one of two cases before the U.S. International Trade Commission. ITC Judge MaryJoan McNamara said she would be recommending an import ban on iPhones, which are made in China, according to a notice posted on the Washington agency’s electronic docket. The judge’s findings are subject to review by the full commission, which has the power to block imports of products that infringe U.S. patents.

Apple a incalcat cu telefoanele iPhone trei brevete de inventie ale Qualcomm care sunt in momentul de fata revizuite pentru a se vedea daca au fost acordate legal, sau nu. Nu se stie cand va fi data o decizie finala, sau care dintre modelele iPhone lansate inainte de 2018 pot fi afectate de catre aceasta interdictie de import, insa problema e foarte mare.