Huawei. PROBLEME URIASE cu Produsele Anuntate de Anglia

Huawei. Probleme foarte mari cu produsele chinezilor au fost anuntate de catre experti din Marea Britanie in urma unei analize complexe facute pentru ele.

Huawei 5g anglia

Huawei. La doar cateva zile dupa ce Uniunea Europeana anunta refului de a interzice produsele chinezilor, iata ca autoritatile din Anglia au descoperit ca exista probleme serioase de securitate cu acestea. Conform centrului britanic pentru securitate cibernetica, sute de vulnerabilitati si probleme de securitate au fost descoperite cu produsele Huawei in cursul anului 2018, si raportate catre operatorii de telefonie mobila, unele dintre ele nefiind rezolvate nici pana in prezent.

Huawei. Desi englezii n-au descoperit vreo dovada clara a faptului ca statul chinez spioneaza cetatenii din Marea Britanie prin produsele companiei, ei acuza inginerii ei de incompetenta in securizarea produselor. Problemele care exista in produsele celor de la Huawei pot fi folosite de catre hackeri pentru a afecta functionalitatea retelelor de telefonie mobila, sau pentru a monitoriza traficul de date facut intre echipamentele instalate de catre operatorii de telefonie mobila.

Huawei. PROBLEME URIASE cu Produsele Anuntate de Anglia

Huawei. Desi au gasit vulnerabilitati mari in echipamentele de telecomunicatii ale chinezilor, autoritatile spun totusi ca masurile de securitate suplimentare ale operatorilor de telecomunicatii fac exploatarea lor mai dificila. Expertii care au analizat produsele Huawei pentru a descoperi vulnerabilitati spun ca acestea prezinta garantii minime de securitate pentru retelele de telefonie mobila, ceea ce ar putea duce la interzicerea echipamentelor pentru retelele 5G.

HCSEC has continued to find serious vulnerabilities in the Huawei products examined. Several hundred vulnerabilities and issues were reported to UK operators to inform their risk management and remediation in 2018. Some vulnerabilities identified in previous versions of products continue to exist. If an attacker has knowledge of these vulnerabilities and sufficient access to exploit them, they may be able to affect the operation of the network. The Oversight Board continues to be able to provide only limited assurance that the long-term security risks can be managed in the Huawei equipment currently deployed in the UK.

Huawei. Guvernul Marii Britanii a amanat decizia privind interzicerea echipamentelor chinezilor pentru retelele 5G asteptand rezultatele acestei analize facute de catre experti. In baza a ceea ce vedem acum, exista sanse foarte mari ca echipamentele de telecomunicatii ale celor de la Huawei sa fie interzise pentru folosire in cadrul retelelor 5G din Marea Britanie, iar asta desi in restul Uniunii Europene vor putea fi folosite, iar asta spune multe despre cum e privita securitatea in afara UE, sau in interior.

Huawei. Britanicii nu cred nici in promisiunile chinezilor de a-si rezolva problemele, pentru ca nu e prima oara cand ele sunt descoperite, si se promite rezolvarea, dar in realitate nu se face absolut nimic.