Huawei. SUA SCHIMBA Strategia IMPOTRIVA Chinezilor

Huawei are parte de o foarte mare schimbare de strategie din partea SUA in ceea ce priveste echipamentle de telecomunicatii ale chinezilor, iata ce au decis sa faca acum.

Huawei strategie

Huawei a fost atacata cosntant timp de cateva luni de catre SUA si unii dintre aliatii sai, insa americanii n-au reusit sa convinga chiar pe toata lumea ca trebuie sa interzica fara rezerve produsele chinezilor. Avand in vedere ca strategia anterioara a SUA nu a avut succes, acum americanii isi schimba atitudinea intr-o tentativa de a convinge intr-un final partenerii europeni ca trebuie sa evite cu orice pret produsele fabricate de catre Huawei, sau chiar ZTE.

Intr-o recenta conferinta de presa, un oficial american s-a apucat sa laude strategia guvernului din Germania, care a decis sa nu interzica direct echipamentele de telecomunicatii ale Huawei, sau ZTE. In schimb guvernul din Germania a impus noi reguli mai stricte pentru echipamentele de telecomunicatii care urmeaza sa fie folosite pentru retelele 5G, iar asta ar putea exclude direct companii chinezesti precum Huawei, ZTE, pentru ca au echipamente nesigure.

Huawei. SUA SCHIMBA Strategia IMPOTRIVA Chinezilor

SUA isi schimba strategia pentru ca a incercat pana acum sa-si oblige aliatii sa creada orbeste in toate acuzatiile formulate impotriva celor de la Huawei, insa nu toate tarile s-au lasat chiar atat de usor convinse. Avand in vedere ca Huawei nu a fost interzisa chiar peste tot pe unde au dorit americanii, acum SUA incearca sa laude initiativele menite sa intareasca securitatea echipamentelor de telecomunicatii, chiar daca asta nu inseamna interzicerea directa a producatorilor.

At this point we’re looking for governments to adopt security standards like we’re seeing in Germany. Systems may only be sourced from trustworthy suppliers whose compliance with national security regulations and provisions for the secrecy of telecommunications and for data protection is assured. Network traffic must be regularly and constantly monitored for any abnormality and, if there is any cause for concern, appropriate protection measures must be taken.

Huawei a avut parte de putina “clementa” din partea germanilor, dar asta s-ar putea sa fie doar o metoda prin care ei sa se absolve de luarea unei decizii care sa interzica direct produsele chinezilor. Intre Germania si China exista relatii comerciale avansate, iar acest lucru a stat cu siguranta la baza de a nu interzice direct Huawei, ci de a impune reguli de securitate mai stricte, pe care produsele create de catre chinezi nu le-ar putea trece in forma actuala.

Huawei este tinuta in scandaluri de vreun an de zile de catre SUA, iar in ciuda aparentelor, exista destule tari care i-au interzis produsele, si altele vor mai face acest lucru.