iPhone XR a DEPASIT iPhone XS si XS Max in Vanzari

iPhone XR a depasit telefoanele iPhone XS si iPhone XS Max in vanzari in Europa, compania Apple parand sa aiba succes foarte mare in randul clientilor sai.

iPhone XR europa

iPhone XR, telefonul ieftin care a ajuns sa fie cel mai criticat al companiei Apple pe final de an 2018 din cauza vanzarilor sub asteptari, a ajuns in 2019 sa depaseasca iPhone XS si iPhone XS Max in vanzari. Vorbim aici despre vanzarile inregistrate in Europa pentru iPhone XR, telefonul fiind cu cateva sute de euro mai ieftin decat iPhone XS, sau iPhone XS Max, deci succesul sau n-ar fi trebuit sa mire lumea, dar in urma evolutiei pe final de an 2018, succesul de acum e surprinzator.

iPhone XR a fost foarte cautat de catre cei care n-au cumparat iPhone X si fie au avut modele vechi de telefoane iPhone, fie au cumparat iPhone 8/8 Plus in momentul lansarii, deci au ramas in cam aceeasi categorie de pret. In cazul iPhone XS si iPhone XS Max 16% dintre cei care au cumparat telefoanele au facut un upgrade de la un iPhone X, in timp ce in cazul iPhone XR procentul este de doar 1%, diferenta fiind uriasa, dar perfect normala.

iPhone XR a DEPASIT iPhone XS si XS Max in Vanzari

iPhone XR este un iPhone X mai ieftin, cu un ecran LCD si alte cateva minusuri, dar diferenta foarte mare de pret dintre cele doua modele a facut logic upgrade-ul de la iPhone X la un iPhone XS, si nu altceva. In ciuda acestor lucruri, iPhone XR pare sa isi fi indeplinit “misiunea” pana in prezent, si a atras utilizatorii de telefoane mai ieftine, in timp ce utilizatorii cu mai multa “dare de mana” au ales sa faca trecerea spre seria iPhone XS a celor de la Apple.

Phone XR was a strong performer for Apple this quarter, outselling the combined iPhone XS and iPhone XS Max in Europe and claiming the title of the best-selling model in Great Britain. In Europe, iPhone XR and iPhone XS/Max models both play an important role in managing Apple’s base. 16% of XS and XS Max buyers upgraded from an iPhone X, compared to less than 1% of iPhone XR buyers.

iPhone XR a fost criticat dur pe final de 2018 pentru a nu a reusit sa atraga suficient de multi fani ai companiei Apple, insa majoritatea par sa fi asteptat anul 2019 pentru a face upgrade, probabil si pentru ca atunci le expirau contractele pentru subventiile vechilor iPhone-uri. Indiferent de motivatie, iPhone XR s-a cam transformat in ceea ce avea nevoie compania Apple pentru a-si tine vanzarile la cel putin valoarea de anul trecut, dar mai multe vom afla pe final de luna.