PIERDERI MARI Generate de Problemele iPhone pentru Partenerii Apple

iPhone genereaza probleme foarte mari nu doar pentru compania Apple, ci si pentru partenerii sai cei mai importanti, iata cat de mult au avut de pierdit acestia.

iphone parteneri apple

Vanzarile proaste ale telefoanelor iPhone au generat mari batai de cap pentru partenerii celor de la Apple, iar astazi aflam cam cat a pierdut unul dintre cei mai importanti. Mai exact, cei de la TSMC au inregistrat in T1 2019 cea mai mare scadere a profitului din ultimii 7 ani, iar totul este pus in seama vanzarilor slabe de telefoane iPhone, si a reducerii comenzilor de componente pentru ele.

Conform unui sondaj facut printre directori ai nu mai putin de 18 parteneri ai companiei Apple da de inteles ca vanzarile de telefoane iPhone au scazut cu cateva milioane de unitati. Va spuneam ieri ca estimarile actuale sunt ca Apple va vinde cu minim 10 milioane de iPhone-uri mai putin decat in T1 2018, ceea ce reprezinta pierderi de cateva miliarde de dolari.

Vanzarile iPhone afecteaza profitul partenerilor Apple

Scaderea cererii pentru componente dedicate telefoanelor iPhone este un semn foarte clar ca vanzarile sunt in scadere, iar informatii de acest gen auzim de cateva luni. Acum aflam ca profitul TSMC, compania care produce toate procesoarele iPhone si iPad-urilor lansate in ultimii 3 ani, a anuntat o scadere cu 32% a profitului in T1 2019 comparativ cu T1 2018.

OTR says it surveyed 18 Asian supply chain executives about iPhone orders and demand during the quarter, concluding that Apple will likely miss expectations. The firm attributes the miss to “poor demand for the new XR and XS models. TSMC forecast second-quarter revenue of $7.55 billion to $7.65 billion. That would be 2.5-3.8 percent lower than the year ago, but better than a steep 16 percent drop in the first quarter.

Scaderea inregistrata de catre TSMC in ceea ce priveste profitul este uriasa, iar asta da de inteles ca Apple ar fi vandut intr-adevar cu minim 10 milioane de unitati ale iPhone mai putin fata de T1 2018. TSMC anuntase inca din ianuarie, imediat dupa Apple, ca profitul sau pentru T1 2019 va fi mai mic decat credea, dand vina pe scaderea vanzarilor de smartphone-uri, fara a vorbi de iPhone.

iPhone are probleme mari, fara vreo solutie

TSMC nu se asteapta nici ca in T2 2019 sa inregistreze o situatie mai buna, estimand ca profitul va scadea cu pana la 3% tot din cauza problemelor pe care le au telefoanele iPhone.Pe de alta parte, TSMC se asteapta ca in T3 si T4 2019 situatia sa se “indrepte”, iar vanzarile iPhone sa-i aduca si profit mai bun, dar totul depinde si de succesul viitoarelor produse.

Apple are probleme de cateva luni bune cu vanzarile de telefoane iPhone, iar reducerile de preturi nu par sa fi ajutat in vreo forma, sau alta, cel putin pana in momentul de fata.