Apple a Platit o Suma URIASA pentru a Asigura Viitorul iPhone

Apple a platit o suma uriasa de bani pentru a asigura viitorul telefoanelor iPhone, iata ce a fost dispusa sa accepte pentru a nu ramane in urma concurentei.

apple licente iPhone

Apple ar fi platit o suma uriasa pentru a se asigura de faptul ca telefoanele iPhone vor avea un viitor, iar aici ma refer la acordul incheiat cu cei de la Qualcomm saptamana aceasta. Conform analistilor, cei de la Apple ar fi platit intre 5 si 6 miliarde de dolari drept catre Qualcomm pentru a incheia acest acord, suma in sine fiind foarte mare.

Suma platita de catre cei de la Apple reprezinta bani datorati dupa ce a incetat sa mai plateasca licente pentru componentele folosite in iPhone si iPad in cel putin ultimii 2 ani. Separat de asta, Apple ar fi fost de acord sa creasca taxa de licentiere platita pentru telefoanele iPhone de la 7.5 dolari per unitate la 8 – 9 dolari pe unitate, deci o crestere semnificativa.

Desi sumele platite de catre cei de la Apple sunt mari, Apple nu a prea avut de ales, deoarece Intel nu-i putea furniza modemuri 5G pentru iPhone in 2020. Qualcomm deja produce modemuri 5G pentru telefoanele Android, deci poate satisface orice fel de comenzi venite de la compania Apple, asa ca viitorul iPhone este asigurat prin acest acord.

Apple probably paid Qualcomm between $5 billion and $6 billion to settle the litigation between the two companies, UBS analyst Timothy Arcuri estimated in a note distributed on Thursday. Apple probably also agreed to pay between $8 and $9 in patent royalties per iPhone, estimated UBS, based on Qualcomm’s guidance that it expects earnings per share to increase by $2 as a result of the settlement.

Tim Cook nu este un fan al litigiilor, am vazut asta in repetate randuri, insa e foarte posibil ca in viitor Apple sa ajunga din nou la o disputa cu cei de la Qualcomm. Pretul platit drept licenta pentru telefoanele componentelor din iPhone a crescut, asa ca e posibil sa vedem si o crestere in pretul de vanzare al modelelor de telefoane lansate anul acesta.

7 COMENTARII