Huawei MATE 30 PRO. Anunt URIAS privind Productia

Huawei MATE 30 PRO. Un anunt urias privind productia pentru viitoarele modele de telefoane mobile a venit astazi, iata ce se inatmpla cu produsele chinezilor.

Huawei MATE 30 PRO 7nm

Huawei MATE 30 PRO. Desi lansarea noului model de smartphone inca este in discutie din cauza anularii licentei Android pentru telefoanele chinezilor din cauza sanctiunilor SUA, iata ca vine totusi o veste foarte buna. Mai exact, pentru Huawei MATE 30 PRO a inceput deja productia noului procesor, compania TSMC fiind cea aleasa pentru a fabrica aceasta componenta esentiala pentru telefon care va fi cunoscuta cu denumirea Kirin 985 dupa lansarea oficiala a noului smartphone.

Huawei MATE 30 PRO. Procesorul Kirin 985 al celor de la Huawei va fi produs folosind un proces de fabricatie de 7nm, insa este unul imbunatatit in comparatie cu cel folosit in cursul anului trecut de catre chinezi. Cei de la TSMC vor folosi tehnologia EUV pentru a produce procesorul pentru noul ecran al Huawei MATE 30 PRO, iar acelasi lucru urmeaza sa fie folosit si de catre compania Apple pentru telefoanele iPhone 11 pe care le pregateste de lansare.

Huawei MATE 30 PRO. Anunt URIAS privind Productia

Huawei MATE 30 PRO. Procesorul pentru noul telefon a intrat deja in productie desi cei de la ARM au anulat licenta pentru folosirea arhitecturii lor in procesoare de catre compania Huawei in momentul de fata. Asta inseamna ca noul procesor Kirin 985 nu va putea fi inclus in telefoanele Huawei MATE 30 PRO puse in vanzare decat daca ARM va decide sa relicentieze compania Huawei, asa ca situatia in sine este una extrem de interesanta in acest moment.

Huawei MATE 30 PRO. Pe de alta parte, noul procesor Kirin 985 ar trebui sa ofere performante mult mai bune pentru telefoane, iar asta in timp ce eficienta energetica ar trebui sa fie foarte mult imbunatatita. E foarte posibil ca Huawei MATE 30 PRO se apropie mai mult in performante de iPhone 11, iar asta in contrast cu ceea ce am vazut anul trecut cand iPhone XS a fost lansat si a depasit in performante toate telefoanele Android.

Huawei MATE 30 PRO. Telefonul este si el in proces de dezvoltare acum, insa lansarea ar urma sa aiba loc abia undeva spre toamna acestui an, cel mai probabil abia in septembrie, sau octombrie.