Romania. PRIMA PIATA in care Poti Plati cu Cardul

Romania. Prima piata in care poti plati cu cardul ne arata ca tara noastra se indreapta incetul cu incetul spre viitorul la care speram.

romania piata plata card

Romania. Un anunt extrem de interesant, teoretic o premiera, pentru tara noastra, a fot facut astazi, deoarece avem si o prima piata in care se poate plati cu cardul in loc de bani fizici. Sibiu este orasul din Romania in care exista aceasta piata magica, tarabele cu legume si fructe avand POS-uri la care clientii pot plati direct cu cardul cand fac cumparaturile, ceea ce reprezinta in sfarsit o evolutie pentru acest mediu de afaceri din tara.

Romania. 30 de tarabe din piata, impreuna cu hala de lactate, au fost dotate deja cu POS-uri pentru clientii care le viziteaza zilnic, astfel ca toata lumea va putea scapa de banii fizici pe care-i poarta la ei. Mastercard, Asociatia Administratorilor de Piete din Romania, Patria Bank si Primaria Sibiu sustin proiectul, care desigur ca este unul pilot, pentru ca in tara noastra lumea nu a fost vreodata obisnuita sa poata plati cu cardul la piata.

Romania. PRIMA PIATA in care Poti Plati cu Cardul

Romania. Daca proiectul va avea succes, atunci ar trebui sa vedem implementarea platii cu cardul si in alte piete din tara noastra, ceea ce ar putea aduce si mai multi clienti catre tarabele din ele. Partea si mai grosava este ca POS-urile acestea sunt contactless, iar asta inseamna ca, da, veti putea plati inclusiv cu telefonul, daca aveti deja posibilitatea asta, sau cand Apple Pay va fi lansat in Romania, iar mai apoi Google Pay.

“Plata cu cardul, inclusiv la comerciantii din piata, trebuie sa fie o realitate si, totodata, o normalitate. Ne bucuram sa putem face acest lucru posibil in piata din Sibiu, mai ales ca, odata cu introducerea de POS-uri in zone de comercianti care au fost pana acum apanajul numerarului, consumatorii vor avea ocazia de a plati usor, rapid si in siguranta. 30 de tarabe, inclusiv in hala de lactate, au fost dotate cu aparate POS, operationale din aceasta dimineata. Prima tranzactie cu cardul a fost inregistrata, oficial, la ora 8:30.”

Romania. Imaginati-va ca plecati de acasa sa va cumparati fructe si legume proaspete, iar cu voi luati doar telefonul mobil, care tine atat lista de cumparaturi, cat si banii cu care veti plati la tarabele din piata. Deocamdata totul poate parea a fi ceva foarte mic, insa in realitate vorbim despre o evolutie care trebuia sa vina de cativa ani in Romania, insa iata ca intr-un final ajungem sa putem face si asta.