Apple face o Investitie URIASA pentru Viitorul iPhone

apple investitie iphone

Apple face o investitie uriasa pentru a asigura viitorul telefoanelor iPhone intr-o perioada in care compania are probleme serioase cu vanzarile la nivel global. Mai exact, cei de la Apple investesc 100 de milioane de dolari in compania Japan Display pentru a o ajuta sa produca in continuare ecrane LCD, ea fiind aproape de a intra in faliment.

Apple primeste 60% din productia actuala a Japan Display, deci este intr-o anumita masura dependenta de companie, si investeste in ea pentru a-i asigura continua functionare. Apple va muta deasemenea productia de ecrane de la China Display la Japan Display pentru a ajuta compania sa isi acopere pierderile, si sa evite falimentul.

Apple a investit 1.5 miliarde de dolari in 2015 intr-o fabrica a Japan Display, si inca nu si-a recuperat acei bani, insa iata ca face o noua investitie de 100 de milioane de dolari. Japan Display a pierdut 2.6 miliarde de dolari anul trecut dupa ce industria smartphone a trecut de la ecrane LCD la OLED, inclusiv Apple, insa americanii inca sunt interesati sa ea sa functioneze.

“Apple has decided to invest US $ 100 million (approximately ¥ 10.7 billion) in liquid crystal panel major Japan Display (JDI), which is  undergoing restructuring . For JDI, Apple is a major customer that accounts for 60% of its most recent sales. As the framework of financial support by the China-Taiwan business alliance breaks down, we will seek the support of major customers and establish a course of reconstruction.”