LOVITURA DURA pentru Huawei, Noi RESTRICTII MAJORE Pregatite

Huawei. O noua lovitura foarte dura este pregatita pentru compania chinezeasca, pentru ca o noua serie de restrictii au fost anuntate pentru adoptare.

Huawei restrictii brevete

Huawei. Compania chinezeasca nu pare sa aiba parte vreun moment linistit, iar asta pentru ca este atacata din toate partile si are pregatite noi restrictii importante care ii vor limita si mai mult activitatea. Mai exact, o noua lege depusa in Senatul SUA de catre un grup de senatori are menirea de a limita capacitatea Huawei de a cumpara sau vinde brevete de inventie inregistrate in SUA, asta dupa ce a cerut taxe de licentiere de la un operator de telefonie mobila din tara.

Huawei. Chinezii anuntasera acum cateva saptamani ca intentioneaza sa ceara taxe de licentiere de 1 miliarde de dolari de la operatorul de telefonie mobila Verizon pentru anumite tehnologii din produsele vandute acestora. Ca raspuns la acest atac, senatorii americani s-au gandit ca Huawei n-are nevoie de bani de pe urma cumpararii, vanzarii, sau licentierii de brevete de inventie din SUA, astfel ca vor sa interzica aceste tipuri de tranzactii pentru ei.

LOVITURA DURA pentru Huawei, Noi RESTRICTII MAJORE Pregatite

Huawei. Masura este una radicala, dar una care loveste serios in compania chinezeasca, deoarece ea are in SUA o subsidiara care de ani buni inregistreaza brevete de inventie pentru grupul din China. Daca legea va fi adoptata, atunci Huawei va avea limite serioase in ceea ce priveste controlarea brevetelor de invntie din SUA ele neputand fi folosite nici macar pentru produsele pe care compania mama va dori sa le lanseze in viitor.

Senatorii republicani au introdus joi o lege care vizează blocarea companiei Huawei de la cumpararea sau vanzarea brevetelor de inventie americane. Proiectul de lege sponsorizat de senatorii Marco Rubio si John Cornyn urmeaza să ii permită guvernului federal să blocheze companiile dintr-o “lista neagra” a guvernului american de la cumpărarea, vânzarea sau licențierea exclusivă a brevetelor din SUA.

Huawei. Aceasta este a doua lege depusa de catre senatori impotriva companiei chinezesti, una de zilele trecute avand menirea de a ii lua lui Donald Trump capacitatea de a ridica sanctiunile pe care le-a impus companiei. Practic, senatorii vor sa aiba controlul total asupra a ceea ce se intampla cu aceste companii care ar fi un risc pentru siguranta nationala a SUA, iar Huawei e prinsa acum si intr-un razboi politic american.

Huawei. Acestea fiind spuse, daca acum doua saptamani lucrurile pareau sa mearga intr-o directie buna pentru companie, iata ca acum merg din rau in mai rau pentru chinezi.