ATENTIE! VLC Player are o PROBLEMA foarte GRAVA Descoperita

VLC Player are o problema foarte grava descoperita de catre experti germani in securitate informatica, si ea iti poate compromite intregul calculator.

VLC Player problema vulnerabilitate

VLC Player este cel mai folosit player multimedia pentru redarea de clipuri video, si nu numai, insa din pacate tocmai aceasta popularitate l-a facut o tinta principala pentru hackerii care au inceput sa-i exploateze vulnerabilitatile. Desi cea despre care vorbim astazi inca nu a fost exploatata, VLC Player are totusi o problema critica dezvaluita de catre experti germani in securitate cibernetica, iar ea pune in pericul sute de milioane de utilizatori.

VLC Player poate fi exploatat intr-un asemenea mod incat hackerii il pot folosi pentru a rula cod nesemnat si a controla de la distanta calculatorul pe care este instalat acest program extrem de popular in momentul de fata. Hackerii pot rula cod nesemnat prin VLC Player pentru a vedea tot ceea ce avem in calculatoare, pentru a copia fisiere, pentru a sterge fisiere, practic pentru a face orice doresc cu PC-urile noastre, fara ca noi sa stim.

VLC Player are o vulnerabilitate extrem de periculoasa

VLC Player are aceasta vulnerabilitate cunoscuta cu numele de cod CVE-2019-13615, ea existand in versiunea 3.0.7.1, aceasta fiind lansata tocmai pentru a rezolva o alta vulnerabilitate periculoasa a aplicatiei. Gradul de pericol pe care vulnerabilitatea il are este de 9.8 pe o scara de 10, ea afectand platformele Windows si Linux, insa cei care-l folosesc pe macOS sunt in siguranta, probabil din cauza modului in care e gandit totul.

VLC Player are un patch in dezvoltare de nu mai putin de o luna de zile pentru aceasta vulnerabilitate, insa este deocamdata pregatit doar in proportie de 60%, deci inca mai exista foarte mult de lucru la el. Avand in vedere cat de popular este VLC Player, e surprinzator ca problema n-a fost rezolvata dupa o luna de pregatire, insa partea buna este ca deocamdata vulnerabilitatea nu este exploatata, dar nu se stie pentru cat timp va mai sta situatia asa.