Apple este ANCHETATA de catre Guvernul American

0

Apple este ANCHETATA de catre Guvernul American

Apple este una dintre companiile anchetate de catre guvernul american, care vrea sa descopere daca acestea sunt implicate in practici de concurenta neloiala. Mai exact companiile care detin servicii online, si domina piata cu ceea ce ofera, sunt vizate de catre ancheta, deci Google, Amazon, Facebook fac parte din ea.

Ancheta guvernului american va analiza felul in care au crescut aceste servicii pentru a ajunge sa fie atat de folosite la nivel global de catre miliarde de oameni. Se pare ca ancheta nu are un obiectiv clar, ci vrea doar sa descopere exact ce se intampla in spatele serviciilor, si cum sunt afectati clientii, sau partenerii companiilor.

Apple a fost acuzata in repetate randuri de practici de concurenta neloiala, si a pierdut cel putin un proces pana acum, deci ancheta nu e tocmai fara rost. Nu se stie ce fel de “pedepse” vor primi companiile pentru care se va stabili ca au fost implicate in practici de concurenta neloiala, asa ca ramane de vazut care va fi rezultatul.

“Departamentul de Justiție al SUA va examina aspecte care includ modul în care cele mai dominante firme de tehnologie au crescut în mărime și și-au extins domeniul de activitate în afaceri suplimentare. Departamentul de Justiție este, de asemenea, interesat de modul în care companiile au valorificat puterile care vin cu existența unor rețele foarte mari de utilizatori.”