NASA. AVERTIZARE privind ASTEROIZII care vor LOVI Pamantul

NASA. O avertizare foarte importanta vine de la administratorul agentiei spatiale americane cu privire la pericolul privind asteroizii care se indreapta spre Pamant.

NASA. Cercetatorii care analizeaza in mod constant spatiul cosmic fac o avertizare extrem de importanta despre asteroizii care ar putea lovi Pamantul si ceea ce trebuie sa facem pentru a evita o asemenea coliziune. Administratorul NASA, Jim Bridenstine este cel care a vorbit despre pericolul care exista pentru Pamant, desi deocamdata nu exista vreo dovada clara ca un asteroid ar putea lovi planeta pamant prea curand.

NASA. In ciuda acestui lucru, agentia spatiala americana a detectat recent un asteroid care s-a apropiat surprinzator de mult de pamant, problema fiind ca detectarea a fost facuta mult prea tarziu de catre cercetatorii sai. Totusi, administratorul NASA spune ca daca ar exista asteroizi care ar putea lovi pamantul, SUA are pregatit un program special numit DART, care are menirea de a redirectiona aceste corpuri cosmice pentru a nu lovi Terra.

NASA. AVERTIZARE privind ASTEROIZII care vor LOVI Pamantul

NASA. AVERTIZARE privind ASTEROIZII care vor LOVI cu Pamantul dart
Demonstratie NASA privind devierea traiectoriei unui asteroid folosind DART.

NASA. Sistemul de aparare a Pamantului, pe care agentia spatiala americana il denumeste DART, este gandit special pentru a ne proteja in viitor, si desigur ca este construit de SUA cu investitii foarte mari. In momentul de fata NASA are proiectul intr-un stadiu destul de avansat, ea intentionand sa-l lanseze in orbita undeva in cursul anului 2021, si e destul de clar ca exista pericol de coliziune cu asteroizi care n-ar putea fi detectati la timp.

NASA. Americanii spun ca DART va incerca sa redirectioneze cumva asteroizii care se indreapta spre Pamant, si va fi facut un test in anul 2022 pentru a incerca devierea traiectoriei asteroidului Didymos. Acest asteroid nu reprezinta vreo amenintare pentru Pamant, insa NASA va incerca sistemul DART pentru a vede ce succes ar putea avea in viitor pentru a devia traiectoria altor asteroizi ce s-ar putea apropia de pamant.

NASA. Acestea fiind spuse, daca n-ar exista intr-adevar vreun pericol privind posibile coliziuni cu asteroizi, n-ar exista nici necesitatea ca un sistem precum DART sa fie lansat de catre americani in spatiul cosmic.