Vestea GROAZNICA pentru Telefoanele Huawei, PROBLEMA Clientilor

Telefoanele Huawei au parte de o veste groaznica astazi, iata ce se va intampla cu produsele pe care le detin, si cu sistemul de operare Android din ele.

Vestea GROAZNICA pentru Telefoanele Huawei, PROBLEMA Clientilor

Telefoanele Huawei au din nou parte de o veste groaznica saptamana aceasta, iar asta deoarece toti clientii nu se vor bucura prea curand de ceva pentru care au cumparat efectiv aceste produse de la compania chinezeasca. Mai exact, v-am spus ieri ca telefoanele Huawei nu vor beneficia prea curand de actualizari importante pentru sistemul de operare Android, iar asta deoarece Donald Trump inca nu vrea sa autorizeze companiile din SUA sa lucreze cu Huawei.

Telefoanele Huawei mai au pana pe 20 august valabile licentele pentru a primi de la chinezi, sau Google, actualizari de securitate pentru patch-urile pe care americanii le lanseaza lunar, dar dupa acea data totul se va opri. SUA a aplicat o exceptie pentru sanctiunile sale, aceasta fiind valabila pana pe 20 august pentru ca toate companiile americane cu produse Huawei sa gaseasca alternative, iar cei cu telefoanele Huawei au beneficiat deasemenea.

Vestea GROAZNICA pentru Telefoanele Huawei, PROBLEMA Clientilor

Din pacate, acest lucru nu va fi valabil pentru telefoanele Huawei dupa data de 20 august daca exceptiile nu vor fi extinse, iar asta pentru ca Google nu le va mai putea permite chinezilor sa-i ofere actualizarile pentru clienti. Pentru actualele telefoanele Huawei se va aplica aceasta interdictie, iar asta pentru ca noi modele nu vor putea fi licentiate de catre Google pentru lansare, ceea ce se intampla inclusiv in momentul de fata si afecteaza compania.

Vanzarile internationale de telefoanele Huawei au scazut cu 60% in prima luna dupa aplicarea sanctiunilor din SUA tocmai pentru ca nimeni nu stie daca vor mai fi oferite actualizari pentru sistemul de operare Android. Avand in vedere ca Harmony OS a fost prezentat in mod oficial in cursul zilei de ieri, si a fost anuntat ca fiind pregatit pentru implementare in viitoare modele de telefoanele Huawei, e clar ca e pregatit un viitor fara Android.

Telefoanele Huawei vor avea parte de cateva luni de incertitudine din cauza lui Donald Trump care tine sute de milioane de clienti in incertitudine cu deciziile pe care le tot ia in fiecare saptamana.