Huawei. SECRETUL care ARUNCA in AER SCANDALUL Companiei

Huawei. Un secret extrem de important a fost dezvaluit astazi, si arunca in aer scandalul in care este implicata compania inca de anul trecut.

Huawei. SECRETUL care ARUNCA in AER SCANDALUL Companiei

Huawei. Un secret extrem de important a fost dezvaluit astazi in legatura cu compania chinezeasca, iar el arata cat de mult s-ar fi mintit pana in momentul de fata in legatura cu activitatea companiei in diverse zone de pe glob. Mai exact, se pare ca actualul CFO al companiei Huawei, Meng Wanzhou, i-ar fi declarat unui agent vamal canadian faptul ca in Iran exista un birou secret al companiei din a carei conducere ea face parte in continuare.

Huawei. Meng a fost arestata in Canada in baza unui mandat emis in SUA, si are interdictie de a parasi tara inca din decembrie 2018, insa informatiile privind declaratia data in fata agentului vamal au fost dezvaluite abia acum. Unul dintre motivele din cauza caruia CFO-ul companiei Huawei a fost arestat, ea fiind si fiica fondatorului companiei, are la baza faptul ca o subsidiara este activa in Iran, si catre ea ar fi fost vandute produse cumparte din SUA.

Huawei. SECRETUL care ARUNCA in AER SCANDALUL Companiei

Huawei. SUA a impus cu mult timp in urma o serie de restrictii impotriva Iranului, iar chinezii le-ar fi incalcat, impreuna cu cei de la ZTE, si acum incep sa apara primele dovezi ale acuzatiilor americanilor. CFO-ul Huawei ar fi fost retinut la aeroport timp de 4 ore inainte de a i se permite sa-si cheme un avocat, si ar fi fost obligat sa furnizeze codurile de blocare ale telefoanelor, si parolele pentru diverse conturi.

“CFO-ul Huawei Technologies Co. a declarat unui agent al politiei de frontieră canadian că compania are un birou în Iran. Meng a răspuns inițial: „Nu știu”, potrivit unui extras dintr-o declarație declarată de agentul de frontieră, care apoi i-a spus că este greu de crezut că CFO-ul unei companii de mai multe miliarde de dolari nu ar ști Detalii. Apoi, Meng a spus, “compania ei are un birou în Iran”, potrivit documentului.”

Huawei. Autoritatile i-au confiscat dispozitivele electronice, si le-au plasat in pungi speciale care blocau semnalele radio, astfel incat datele din ele sa nu poata fi manipulate de la distanta inainte de a fi analizate. Se pare ca in aceasta perioada de timp Meng Wanzhou ar fi facut declaratia privind biroul Huawei din Iran, apararea sa incercand sa o scape de toate acuzatiile, dar si de declaratia pe care a facut-o in fata agentului vamal.

Huawei. In cele 6 luni de retinere, chinezii n-au reusit sa o ajute in vreun fel pe fiica fondatorului companiei, si din cate se pare, acest lucru nu se va schimba prea curand.