Huawei. SECRETUL care ARUNCA in AER SCANDALUL Companiei

Huawei. Un secret extrem de important a fost dezvaluit astazi, si arunca in aer scandalul in care este implicata compania inca de anul trecut.

0

Huawei. SECRETUL care ARUNCA in AER SCANDALUL Companiei

Huawei. Un secret extrem de important a fost dezvaluit astazi in legatura cu compania chinezeasca, iar el arata cat de mult s-ar fi mintit pana in momentul de fata in legatura cu activitatea companiei in diverse zone de pe glob. Mai exact, se pare ca actualul CFO al companiei Huawei, Meng Wanzhou, i-ar fi declarat unui agent vamal canadian faptul ca in Iran exista un birou secret al companiei din a carei conducere ea face parte in continuare.

Huawei. Meng a fost arestata in Canada in baza unui mandat emis in SUA, si are interdictie de a parasi tara inca din decembrie 2018, insa informatiile privind declaratia data in fata agentului vamal au fost dezvaluite abia acum. Unul dintre motivele din cauza caruia CFO-ul companiei Huawei a fost arestat, ea fiind si fiica fondatorului companiei, are la baza faptul ca o subsidiara este activa in Iran, si catre ea ar fi fost vandute produse cumparte din SUA.

Huawei. SECRETUL care ARUNCA in AER SCANDALUL Companiei

Huawei. SUA a impus cu mult timp in urma o serie de restrictii impotriva Iranului, iar chinezii le-ar fi incalcat, impreuna cu cei de la ZTE, si acum incep sa apara primele dovezi ale acuzatiilor americanilor. CFO-ul Huawei ar fi fost retinut la aeroport timp de 4 ore inainte de a i se permite sa-si cheme un avocat, si ar fi fost obligat sa furnizeze codurile de blocare ale telefoanelor, si parolele pentru diverse conturi.

“CFO-ul Huawei Technologies Co. a declarat unui agent al politiei de frontieră canadian că compania are un birou în Iran. Meng a răspuns inițial: „Nu știu”, potrivit unui extras dintr-o declarație declarată de agentul de frontieră, care apoi i-a spus că este greu de crezut că CFO-ul unei companii de mai multe miliarde de dolari nu ar ști Detalii. Apoi, Meng a spus, “compania ei are un birou în Iran”, potrivit documentului.”

Huawei. Autoritatile i-au confiscat dispozitivele electronice, si le-au plasat in pungi speciale care blocau semnalele radio, astfel incat datele din ele sa nu poata fi manipulate de la distanta inainte de a fi analizate. Se pare ca in aceasta perioada de timp Meng Wanzhou ar fi facut declaratia privind biroul Huawei din Iran, apararea sa incercand sa o scape de toate acuzatiile, dar si de declaratia pe care a facut-o in fata agentului vamal.

Huawei. In cele 6 luni de retinere, chinezii n-au reusit sa o ajute in vreun fel pe fiica fondatorului companiei, si din cate se pare, acest lucru nu se va schimba prea curand.