Un Mesaj EXTRATERESTRU din Univers Detectat de catre China

Un mesaj extraterestru din univers a fost descoperit de catre chinezi multumita noului lor radio telescop care incepe deja sa uimeasca intreaga omenire.

Un Mesaj EXTRATERESTRU din Univers Detectat de catre China

Un mesaj extraterstru si bizar din univers a fost detectat de catre China multumita noului sau radio telescop care este capabil sa detecteze chiar si cele mai mici semnale radio care traverseaza spatiul cosmic. Semnalul poarta denumirea FRB 121102, el fiind dscoperit prima oara in 2012, insa chinezii au detectat pentru prima oara faptul ca acesta se repeta la diverse intervale de timp, ceea ce pana acum nimeni nu a reusit sa confirme in vreun fel.

Chinezii au detectat faptul ca acest semnal se repeta in timp ce altele detectate de catre alte tari sunt receptionate o singura data, si doar atat, insa in acest caz repetabilitatea sugereaza ca altceva ar putea fi in spatele lui. Nimeni nu stie daca semnalul radio ascunde vreun mesaj ascuns, insa faptul ca se repeta, chiar si la perioade foarte scurte de timp, sugereaza faptul ca sursa sa ar putea fi o alta forma de viata, dintr-o parte indepartata a universului.

Un Mesaj EXTRATERESTRU din Univers Detectat de catre China

Radio telescopul chinezilor a reusit sa detecteze acest semnal multumita faptului ca este mult mai sensibil decat orice alt telescop similar, iar asta il va face extrem de util si in viitor. Deocamdata chinezii au singurul radio telescop de acest gen din intreaga lume, insa ramane de vazut daca ei vor partaja cu toata comunitatea stiintifica tot ceea ce vor descoperi prin monitorizarea universului pentru semnalele radio care sunt transmise prin el.

“Pe 29 august, FAST a detectat mai mult de câteva zeci de explozii de la FRB 121102, prima sursă repetată de FRB descoperită vreodată. Această sursă a fost monitorizată constant de telescoape majore din întreaga lume de la descoperirea sa din 2012. FAST, cu toate acestea, a fost primul telescop care a detectat atâtea explozii într-un timp atât de scurt, atestând sensibilitatea și puterea sa de procesare. Echipa de știință FAST analizează acum datele, care ar putea ajuta la elucidarea originii FRB.”

Mesajul extraterestu care s-ar putea ascunde in spatele acestui semnal radio ar putea fi unul extrem de important, insa e nevoie ca intai cercetatorii sa descopere daca exista asa ceva ascuns. In caz contrar, e foarte posibil ca semnalul radio FRB 121102 sa provina de la vreo stea, sau planeta, indepartata, fara sa contina vreo informatie importanta pentru omenire, ceea ce ar fi si destul de dezamagitor.

China este de mult timp in randul tarilor care au o importanta foarte mare in explorarea spatiului cosmic, dar acest radio telescop ii creste si mai mult importanta de cand a devenit operational in faza de testare.