Huawei. Noua LOVITURA GREA, Ce e OBLIGATA sa faca cu Produsele

Huawei. Noua lovitura grea pentru compania chinezeasca, iata ce este obligata sa faca acum cu produsele pe care le vinde in intreaga lume pentru clienti.

Huawei. Noua LOVITURA GREA, Ce e OBLIGATA sa faca cu Produsele

Huawei. Loviturile puternice nu se opresc pentru compania chinezeasca, ea avand parte de o noua problema foarte serioasa cu o serie de produse importante pe care le vinde in intreaga lume. Mai exact, Huawei nu mai poate vinde laptop-uri care au sistemul de operare Windows 10 integrat, compania fiind obligata sa-si puna produsele in vanzare cu Linux, sau fara vreun sistem de operare pe care clientii sa-l poata accesa dupa pornirea laptop-urilor.

Huawei. Din cauza faptului ca Microsoft nu mai poate licentia Windows 10 pentru noile laptop-uri ale chinezilor, compania e obligata sa includa Deepin Linux in produsele pe care le vinde acum in China. Acest sistem de operare a fost dezvoltat tot de catre o companie chinezeasca, iar in momentul de fata este singura solutie pentru cei de la Huawei pentru a livra laptop-urile cu un sistem de operare pe care clientii sa-l si poata folosi.

Huawei. Noua LOVITURA GREA, Ce e OBLIGATA sa faca cu Produsele

Huawei. Noua LOVITURA GREA, Ce e OBLIGATA sa faca cu Produsele deepin linux
Interfata Deepin Linux din laptop-urile Huawei.

Huawei. Laptop-urile din seria Matebook sunt cele in care Windows 10 a fost inlocuit cu Deepin Linux, dar desigur ca doar in modelele cele mai noi, nu si in cele vechi, iar asta deoarece pentru acelea exista in continuare licente. Puteti vedea in imaginea de mai sus cum arata interfata pentru acest sistem de operare care este deja implementat in laptop-urile celor de la Huawei, interfata fiind o combinatie intre macOS si Windows, cel putin in poza.

“Unele dintre cele mai bune și mai accesibile laptopuri premium Huawei de pe piață sunt acum livrate cu Linux preinstalat. Mai exact, se livrează cu Deepin, o distribuție Linux frumoasă și șlefuită, care, precum Huawei, are sediul în China.”

Huawei. Avand in vedere ca acest sistem de operare este open-source, chinezii pot modifica la el orice doresc, iar asta le permite sa-l faca fix asa cum vor sa si ajunga la clienti, in contrast cu Windows 10. Problema este ca in afara Chinei oamenii nu vor privi prea bine laptop-urile acestea de la Huawei, mai ales daca preturile nu vor fi substantial mai mici decat cele ale versiunilor care sunt livrate cu Windows 10 din fabrica.

Huawei. Foarte multi producatori vand laptop-uri cu Linux, sau fara sistem de operare, dar pentru compania aceasta problema e mare pentru ca se baza in principal pe colaborarea cu Microsoft.