Universul NU ar fi Atat de BATRAN precum Credeau Cercetatorii

Universul nu ar fi chiar atat de batran precum credeau cercetatorii pana in momentul de fata, iata care este noua varsta calculata pentru el acum.

Universul NU ar fi Atat de BATRAN precum Credeau Cercetatorii

Universul nu ar fi chiar atat de batran precum se credea pana in momentul de fata, sau cel putin asta afirma un nou studiu publicat recent, el prezentandu-l intr-o cu totul alta perspectiva. Conform unor noi calcule facute de catre cercetatori, universul ar fi cu aproximativ 2 miliarde de ani mai “tanar” decat se cretea pana acum, iar descoperirea este foarte importanta pentru stabilirea varstei multor planete, stele, etc.

Studiul acesta foloseste o metoda de calcul diferita fata de cea a altor cercetatori pentru a “ghici” varsta universului, deci vorbim despre teorii confluctuale care vor gnera foarte multe discutii. Aceasta noua metoda de calcul pentru varsta universului foloseste miscarile stelelor prin el pentru a calcula cat de “batran” este el, dar si cat de mult se extinde in mod constant, insa totul este foarte greu de stabilit in momentul de fata.

Universul NU ar fi Atat de BATRAN precum Credeau Cercetatorii

Conform acestei teorii, daca totul s-ar misca in univers mult mai rapid decat credeam, atunci e normal ca acesta sa fie si mult mai tanar decat se credea pana acum, sau cel putin asta cred cercetatorii germani. Rata de expansiune a universului(constanta Hubble) este unul dintre cele mai importante numere din cosmologie, iar noul studiu ar putea schimba foarte multe in varsta care este atribuita pentru mai tot din univers.

“Calculele europene sugerează că universul ar putea fi cu vreo două miliarde de ani mai tânăr decât estimează acum oamenii de știință și chiar mai tânăr decât a sugerat de alte două calcule publicate în acest an care au tăiat sute de milioane de ani de la vârsta cosmosului.”

Universul este in momentul de fata considerat ca avand o vechime de 13.7 miliarde de ani, in baza unei constante Hubble de 70, insa cercetatorii germani aus tabilit o constanta de 82.4. In baza ei, studiul sustine ca universul ar avea 11.4 miliarde de ani, diferenta fiind foarte mare, si deschizand o veche discutie din anii ’90 care avea la baza tot stabilirea unei verste diferite pentru universul din care facem cu totii parte.

Practic, universul are acum o varsta stabilita de comun acord de catre unele agentii spatiale, insa se pare ca destul de des apar noi teorii cu privire la varsta reala pe care acesta ar avea-o.

1 COMENTARIU