GPS 3. Iata CAND se Lanseaza Satelitii Noului Sistem de Navigatie

GPS 3. Iata cand vor fi lansati satelitii pentru noul sistem de navigatie, geolocalizarea urmand a fi substantial imbunatatita pentru toata lumea.

GPS 3. Iata CAND se Lanseaza Satelitii Noului Sistem de Navigatie

GPS 3. Urmatoarea evolutie majora pentru sistemul de navigatie prin satelit este aproape de a fi lansata in in orbita Pamantului pentru a imbunatati localizarea pe care o facem pentru sistemele de navigare ghidata. GPS 3 este un proiect care cuprinde lansarea a nu mai putin de 10 sateliti produsi de catre Lockheed Martin, acestia avand o valoare totala de 5.5 miliarde de dolari, dar lansarea lor in orbita va ajuta extrem de mult la imbunatatirea localizarii.

GPS 3. Primul satelit din cadrul acestui proiect va fi lansat in orbita in 2023, si se va alatura satelitilor existenti, care ajuta in momentul de fata la localizarea exacta a oamenilor folosind diverse sisteme de navigatie. Noii sateliti GPS 3 vor avea o durata de viata de cel putin 15 ani, de 2 ori mai mare decat satelitii aflati acum in orbita, insa sunt ganditi pentru a fi adaptati si la noile tehnologii care vor aparea de-a lungul timpului, astfel ca nu vor necesita inlocuire completa cand vor aparea tehnologii noi pe piata.

GPS 3. Iata CAND se Lanseaza Satelitii Noului Sistem de Navigatie

GPS 3. Marea schimbare pe care o aduce acest nou sistem de navigatie este pentru acuratere, ea urmand a fi de pana la 3 ori mai buna, deci nu vom mai fi localizati gresit de catre aplicatiile de navigatie. Mai exact, acuratetea sistemelor de navigatie urmeaza sa creasca de la 5 – 10 metri la 1 – 3 metri dupa lansarea sistemului GPS 3, semnalul urmand a creste substantial deasemenea, deci n-ar trebui sa mai existe zone fara localizare buna.

“Sistemul GPS II existent este precis, dar GPS III va duce lucrurile la un nivel cu totul nou. Următoarea generație de GPS este de 3 ori mai exactă decât tehnologia GPS existentă. Aceasta înseamnă că precizia de 5 până la 10 metri pe care o vedeți acum cu tehnologia GPS existentă va fi redusă la 1 până la 3 metri. Cheia acestei extinderi este noul semnal civil L1C, care este interoperabil cu alte sisteme internaționale de navigație prin satelit (GNSS).”

GPS 3. Impreuna cu localizarea va veni si expansiunea catre noul semnal civil L1C, acesta fiind interoperabil cu alte sisteme de localizare prin satelit, cunoscute sub denumirile GNASS in momentul de fata. L1C este semnalul folosit de catre reteaua europeana Galileo, cea japoneza QZSS, sau cea chinezeasca Beidou, deci GPS 3 va ajuta la imbunatatirea dramatica a localizarii pentru toata lumea, de pe intreaga planeta, din 2023.

GPS 3. Desigur ca si dispozitivele de localizare vor evolua si vor putea prelua semnale de la multiple sisteme de geolocalizare, unele telefoane si sisteme de navigatie avand deja asta, altele urmand a oferi functia in viitor.