Google Chrome. ATENTIE MARE! PROBLEMA pentru MILIOANE de Oameni

Google Chrome. O foarte mare problema care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume a fost dezvaluita oficial astazi, iata cum suntem afectati cu totii de ea.

Google Chrome. ATENTIE MARE! PROBLEMA pentru MILIOANE de Oameni

Google Chrome. O problema foarte grava care afecteaza milioane de oameni si de calculatoare din intreaga lume ne arata cat de atenti trebuie sa fim cand folosim browserul lansat de catre compania Google. Mai exact, problema cea mai mare sta la extensiile de tip ad block, acestea facand exact inversul functionalitatii pe care ar trebui sa o aiba, Google Chrome fiind tinta hackerilor din cauza faptului ca e folosit de catre foarte multe persoane.

Google Chrome. Conform unei companii specializate in securitate informatica, extensiile de acest gen contin malware care le infecteaza calculatoarele chiar din momentul instalarii de catre utilizatori. Desi dupa instalare extensiile faceau exact ceea ce trebuiau sa faca, la cateva zeci de ore din acel punct, ele incepeau sa afiseze link-uri de afiliere in paginile incarcate prin Google Chrome de catre utilizatori, iar cand ei cumparau ceva, dezvoltatorii lor primeau bani.

Google Chrome. ATENTIE MARE! PROBLEMA pentru MILIOANE de Oameni

Google Chrome. Practica este una foarte raspandita, chiar si printre cele mai populare extensii de acest gen, unele dintre ele fiind considerate sigure de catre utilizatorii din foarte multe zone de pe glob. In realitate, ele introduceau continut malitios in website-urile accesate de catre utilizatori prin intermediul Google Chrome, totul fara ca utilizatorii finali sa stie ce se intampla, iar descoperirile au fost trimise catre Google pentru analiza.

“Compania a descoperit apoi că, după ce au fost instalate timp de aproximativ 55 de ore, aceste extensii au început să trimită o solicitare către urldata.net pentru fiecare domeniu pe care l-au vizitat. Acest lucru a permis extensiilor să primească link-uri de afiliere de la site-urile utilizatorilor vizitați și dacă ar face o achiziție în timp ce le vizitau, proprietarul extensiilor ar urma să plătească un comision din aceste site-uri.”

Google Chrome. Fara a avea o cifra clara, compania de securitate informatica de la care vin dezvaluirile de astazi afirma ca dezvoltatorii acestor extensii castiga milioane de dolari pe luna cu practicile lor. Interesant este ca desi ar fi in favoarea Google sa elimine aceste exensii pentru Google Chrome din magazinul sau, mai ales ca sunt malitioase, deocamdata compania nu a luat vreo decizie in acest sens.

Google Chrome. Acestea fiind spuse, aveti extrem de mare atentie la ce fel de extensii instalati in browserele voastre deoarece unele sunt extrem de rele pentru utilizarea zilnica.