Google Chrome. Functia GROZAVA pentru care vei LAUDA Google

Google Chrome. O noua functie grozava pentru care vei lauda Google va fi disponibila pentru utilizatorii din intreaga lume, iata ce va aduce nou pentru noi.

Google Chrome. Functia GROZAVA pentru care vei LAUDA Google

Google Chrome. Cel mai popular browser din lume are in momentul de fata in plin proces de pregatire pentru lansare versiunea 78, iar in cadrul sau a fost descoperita o noua functie extrem de interesanta. Mai exact, cei de la Google vor sa simplifice extrem de mult modul in care interactionam cu browserul sau, astfel ca va oferi o interconectare intre calculatoare si telefoanele Android pentru o functie pe care nu o credeam posibila.

Google Chrome. Incepand cu versiunea 78, browserul le va permite utilizatorilor sa initieze din calculatoare apeluri telefonice care sa fie facute prin telefoanele Android cu care sunt conectati la acelasi cont Google. Practic, daca vedem un numar de telefon pe un website, cand navigam pe internet de pe PC, accesarea sa printr-un click al mouse-ului va initia un apel telefonice de pe telefoanele cu sistem de operare Android.

Google Chrome. Functia GROZAVA pentru care vei LAUDA Google

Google Chrome. Aceasta noua functie pentru browser ne va scuti de scrierea manuala a numerelor de telefon, chiar si de copierea lor in clipboard pentru a ajunge in dispozitive, ceea ce arata ca Google se gandeste la experienta. Functia a fost testata in versiunea alpha a Google Chrome pana recent, iar acum a ajuns in versiunea beta a browserului, deci mai mult ca sigur va si fi lansata in versiunea finala cand aceasta va ajunge pentru toata lumea.

“În loc să formeze manual numere de telefon pe care le întâlnești atunci când navighezi pe web-ul desktop, Chrome 78 introduce „click-to-call”. Utilizatorii vor putea evidenția și face clic dreapta pe un link de număr de telefon – cum ar fi tel: 800-800-8000 – în desktopul Chrome și trimiteți-l pe telefonul lor Android. “

Google Chrome. Separat de asta, in versiunea 78 va fi implementata si o alta functie foarte utila, mai exact una care are menirea de a verifica parolele pe care le folosim pentru logare in diverse website-uri. Daca dorim, parola poate fi analizata de catre serverele Google pentru a se vedea daca ea exista in vreo baza de date cu parole compromise, Google Chrome afisand mai apoi un mesaj de alerta care ne spune sa o schimbam.

Google Chrome. Toate aceste noutati vor fi disponibile impreuna cu versiunea 78 a browserului, care va fi lansata peste nu foarte mult timp pentru utilizatorii din lumea intreaga.