NASA: AVERTIZARE, ASTEROID cu Sanse MARI de a LOVI Pamantul

NASA lanseaza o noua avertizare importanta privind un asteroid care are sanse foarte mari de a lovi Pamantul, iata ce au anuntat americanii.

NASA AVERTIZARE ASTEROID Sanse LOVI Pamantul

NASA a inclus in lista cu top 10 asteroizi care au sanse mari de lovi Pamantul o noua roca a carei denumire este SU3, ea fiind descoperita in cursul lunii septembrie de catre agentia spatiala americana. Acest asteroid a fost descoperit la o distanta destul de mare de Pamant in momentul de fata, iar conform celor de la NASA, are sanse de 1 la 400 de a lovi planeta noastra in anul 2084, daca pana atunci nu va fi deviat substantial.

NASA include foarte rar asteroizi in acest top 10 al rocilor care au sansele cele mai mari de a lovi Pamantul, iar estimare de 1 la 400 este ceva ce foarte rar vedem de la americani, majoritatea estimarilor fiind de 1 la cateva zeci de mii. De aceasta data cei de la NASA au descoperit totusi o roca foarte mare care se indreapta cu viteza substantiala spre Pamant, iar asta a inceput dea sa sperie lumea, desi vasta majoritate a celor aflati in viata acum nu vor mai fi atunci.

NASA: AVERTIZARE, ASTEROID cu Sanse MARI de a LOVI Pamantul

NASA sustine ca acest asteroid are diamentrul de cam 15 metri, deci daca ar lovi Pamantul ar provoca distrugeri insemnate, insa e posibil sa nu fie vorba si despre pierderea de vieti omenesti. In mod teoretic, un asteroid cu diametru de acest gen ar trebui sa fie complet dezintegrat de atmosfera pana atunci, dar la cum se desfasoara lucrurile cu incalzirea globala, orice se poate intampla pana atunci, deci NASA il considera periculos.

“SU3 2019 este un obiect nou care a intrat în top 10 al listei noastre de riscuri la sfârșitul lunii septembrie, pentru un posibil impact cu o șansă de 1 la 400 de apariție în anul 2084. Dimensiunea mică de aproximativ 15 metri (49 de picioare) ar avea ca rezultat consecințe limitate, chiar și în caz de impact.”

NASA a descoperit si un alt asteroid foarte periculos anul acesta, acesta fiind plasat pe locul al treilea in topul celor care au sanse foarte mari de a lovi Pamantul. Acest asteroid are un diametru de 26 de metri, si ar putea lovi Pamantul in cursul anului 2082 conform celor de la NASA, iar in aceasta situatie ar putea fi vorba despre distrugeri mult mai mari, avand in vedere ca diametru este aproape dublu.

NASA tine aceasta lista pentru ca toata lumea sa stie ce fel de pericol exista acum pe planeta, insa niciunul dintre asteroizii de acolo nu are sanse de a lovi Pamantul chiar atat de curand.