Huawei: LOVITURA DURA Pregatita de Guvernul PNL in Romania

Huawei are pregatita o lovitura dura de catre noul guvern PNL in Romania, iata ce a fost declarat astazi prin programul de guvernare publicat de partid.

Huawei LOVITURA Guvernul PNL Romania

Huawei are pregatita o lovitura foarte dura de catre viitorul guvern PNL, daca va fi investit de Parlament in urma votului ce va fi organizat in urmatoarele zile, si totul vine de la memorandumul semnat de Klaus Iohannis. In programul de guvernare semnat publicat astazi, viitorul guvern PNL care va fi condus de catre Ludovic Orban are printre obiective si stabilirea cadrului legal pentru lansarea 5G, cu restructiile cerute de SUA impotriva Huawei.

Huawei nu este mentionata in mod explicit in memorandumul semnat de catre Klaus Iohanns cu Donald Trump, dar despre ea este vorba, iar viitorul guvern PNL va tine cont de aceasta cerinta a americanilor. Desi in alte tari din Uniunea Europeana nu s-a luat decizia de a le interzice celor dela Huawei sa furnizeze echipamente de telecomunicatii 5G, in ciuda tuturor presiunilor facute de catre americani, iata ca in Romania se va intampla asta.

Huawei: LOVITURA DURA Pregatita de Guvernul PNL in Romania

Huawei ar fi trebuit sa fie investigata si de catre SRI, cel mai probabil, daca prin CSAT Klaus Iohannis ar fi cerut asta, asa cum spunea prin august, dar cum el e ocupat acum cu campania electorala, asta va mai astepta. In ciuda acestui lucru, este de asteptat ca Huawei sa aiba probleme in Romania din moment ce noi suntem “legati” de americani cu un “cordon ombilical”, si ascultam tot ceea ce spun ei, avand in vedere ca ne cam si conduc din umbra.

“În vederea eficientizării actului public în sectorul IT precum și a consolidării coordonării în scopul dezvoltării societății informaționale, Guvernul susține următoarele măsuri de reorganizare menite a simplifica procesele și a concentra resursele statului în mod judicios, respectiv înființarea Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), … și lansarea licitației pentru licențele 5G, respectând condițiile memorandumului pentru combaterea riscurilor de securitate cibernetică generate de furnizorii 5G, semnat în 20.08.2019, la Washington.”

Huawei nu prea are ce sa faca pentru a-i convinge pe romani sa nu ii asculte pe americani, iar avand in vedere contextul actual, e improbabil ca memorandumul sa nu fie respectat de catre PNL, sau Klaus Iohannis. Ca sa fiu sincer, ma asteptam ca autoritatile din Romania sa nu renunte atat de usor la ideea de a interzice echipamentele 5G ale celor de la Huawei, iar cum PNL are asta in plan, e clar ca se va intampla in curand.

Huawei nu a spus absolut nimic deocamdata in legatura cu planurile autoritatilor romane de a-i afecta activitatea din tara, insa probabil ca va si spune ceva in legatura cu ceea ce se intampla.