Planeta Saturn: Descoperirea INCREDIBILA facuta de Cercetatori

Planeta Saturn are o descoperire incredibila anuntata de catre cercetatori, iata ce au vazut acestia dupa o analiza foarte lunga facuta asupra planetei.

Planeta Saturn furtuni

Planeta Saturn este a doua cea mai mare planeta din sistemul nostru solar, iar din cauza dimensiunilor sale foarte mari, cercetatorii o urmaresc cu foarte mare atentie, ceea ce e perfect normal in asemenea situatii. Analizand cu foarte mare atentie Planeta Saturn in 2019, cercetatorii au descoperit un nou tip de furtuni de dimensiuni foarte mari, care au di durata de desfasurare foarte mare, ceea ce extinde tot ceea ce e cunoscut despre planeta.

Planeta Saturn avea pana acum cunoscute doua tipuri de furtunid e catre cercetatori, unele de dimensiune medie care aveau diametre de cam 2000 KM patrati, si care apareau sub forma unor sisteme noroase puternic colorate. Acestea dispareau in doar cateva zile dupa ce se formau, in timp ce altele aveau diametre cam 10 oi mai mari, si care durau timp de cateva luni de zile, ele fiind observate de multiple ori pe planeta Saturn in ultimele decenii.

Planeta Saturn: Descoperirea INCREDIBILA facuta de Cercetatori

Planeta Saturn are descoperit si un alt tip de furtuni care se intind dintr-o parte in alta a anumitor regiuni de pe planeta, ele avand diametre de 4000 – 8000 KM patrati, dar si durate de pana la 8 luni. Acest nou tip de furtuni observate pe planeta Saturn are si o caracteristica mai speciala, iar asta deoarece ele se pot combina pentru a afecta regiuni mult mai mari decat cele initiale pe care le acopereau, dimensiunile lor fiind oricum foarte mari.

“Aici raportăm un nou tip intermediar, observat în 2018 în regiunea polară nordică. Patru furtuni mari cu lungimi de est-vest ∼4.000–8.000 km (prima care durează mai mult de 200 de zile) s-au format secvențial în latitudini apropiate, care au întâmpinat întâlniri reciproce și ducând la tulburări zonale care afectează o bandă latitudine completă ∼8.000 km lățime, timp de cel puțin Opt luni.”

Planeta Saturn este acoperita de furtuni mai tot timpul, iar aceasta descoperire ne arata ca inca mai exista multe necunoscute in ceea ce priveste evolutia lucrurilor de acolo. Furtunile de pe planeta Saturn sunt ceea ce au facut corpul ceresc atat de cunoscut in lumea intreaga, in special cea mai mare care are un punct central ce a devenit un element distinct in a recunoaste planeta in orice fel de poze.

Planeta Saturn va fi in continuare cercetata de catre astronomi, asa ca e posibil ca in viitor sa mai fie facute descoperiri de acest gen, ele fiind foarte importante pentru intreaga omenire.