Planeta Saturn. Descoperire ULUITOARE Facuta de Cercetatori

Planeta Saturn. O descoperire uluitoare facuta de catre cercetatori uimeste intreaga lume, iata ce au observat acestia la mare distanta de Pamant.

Planeta Saturn este in centrul unei descoperiri uluitoare facuta de catre cercetatorii care analizeaza planeta, si care uimesc intreaga lume cu rezultatul unei analize indelungate facute pentru ea. In cadrul unei descoperiri record, cercetatorii unei celebre universitati americane au descoperit nu mai putin de 20 de luni noi pentru planeta Saturn, aducand totalul acestora la nu mai putin de 82, o cifra absolut impresionanta, indiferent de situatie.

Planeta Saturn are lunile cu diametre de cate aproximativ 5 kilometri pentru fiecare, deci nu vorbim despre dimensiuni mari, dar asta e perfect normal, ele fiind cu mult mai mici decat cea a planetei Pamant. Dintre aceste 20 de luni noi, 17 au o orbita retrograda, deci se invart in sens invers fata de miscarea pe care o face planeta Saturn, restul dintre ele miscandu-se in aceeasi directie cu ea, deci totul se desfasoara mult mai normal.

Planeta Saturn. Descoperire ULUITOARE Facuta de Cercetatori

Planeta Saturn luni noi cercetatori

Planeta Saturn este orbitata de catre doua dintre aceste luni intr-o perioada de aproximativ doi ani, in timp ce restul fac orbita in aproximativ 3 ani, iar asta pentru ca se afla la o distanta mult mai mare. Se pare ca unele dintre lunile descoperite aproape de planeta Saturn ar fi format in trecut o luna mai mare care s-ar fi spart in alte bucati mai mici, dar deocamdata aceasta este o teorie care nu are prea multe dovezic are sa o confirme.

“O echipă condusă de Scott S. Sheppard de la universitatea Carnegie a găsit 20 de luni noi orbitând pe Saturn. Acest lucru aduce numărul total de lună înconjurător la 82, depășind Jupiter, care are 79. Fiecare lună recent descoperită are un diametru de aproximativ cinci kilometri sau trei mile. Șaptesprezece dintre ei orbitează planeta înapoi, sau într-o direcție retrogradă, ceea ce înseamnă că mișcarea lor este opusă rotației planetei în jurul axei sale. Celelalte trei luni orbitează în progenă – aceeași direcție în care se rotește Saturn.”

Planeta Saturn are lunile acestea in plina miscare in aproapierea sa, la diverse inclinatii, dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, ea prezentand cat se poate de bine care este situatia actuala. Cu 82 de luni descoperite deja, planeta Saturn are cel mai mare numar de sateliti naturali dintre toate planetele care exista in galaxia noastra, insa cel mai probabil exista mult mai multe care inca nu au fost descoperite.

Planeta Saturn este in mod constant monitorizata de catre diverse sonde trimise de catre cei de la NASA, astfel ca in mod constant apar informatii noi cu privire la ceea ce se ascunde in jurul sau.