Planeta Saturn: Imaginea EXTRAORDINARA care Uimeste Oamenii

Planeta Saturn intunecata

Planeta Saturn are o noua imagine extraordinara publicata de catre cei de la NASA pentru intreaga omenire, iar asta pentru ca vorbim despre ceva ce pana acum nu a fost vazut de catre foarte multa lume. In imaginea de mai jos puteti vedea partea intunecata pe care o are planeta Saturn, aceasta fiind surprinsa intr-o imagine de catre nava spatiala Cassini in perioada in care aceasta inca mai era in orbita planetei pe care o stim cu totii ca a doua cea mai mare din sistemul solar.

Planeta Saturn este, la fel ca multe alte obiecte cosmice din sistemul solar, iluminata doar pe o singura parte de catre soare, in timp ce partea sa intunecata nici macar nu este vizibila pentru Pamant. In aceasta idee, imaginile de acest gen, si nu doar cu planeta Saturn, sunt cu atat mai impresionante pentru ca ne prezinta ceva ce in mod obisnuit nu este vizibil pentru oamenii de stiinta pentru a intelege mai bine ce se intampla pe planete, sau stele.

Planeta Saturn: Imaginea EXTRAORDINARA care Uimeste Oamenii

Planeta Saturn a avut aceasta iamgine compusa din mai multe poze facute de catre sonda spatiala Cassini cu doua zile inainte ca ea sa patrunda in atmosfera planetei si sa fie complet distrusa. Avand in vedere ca in orbita pe care o are planeta Saturn nu mai exista vreo alta nava spatiala, nu vom mai vedea imagini de acest gen prea curand pentru ca de pe Pamant nu exista posibilitatea de a mai vedea aceasta parte a planetei pentru a o surprinde in imagini.

“Încă strălucitoare pe cerul de noapte al planetei Pământ, priveliștile telescopice bune ale Saturnului și ale inelelor sale frumoase îl fac adesea o stea la petreceri cu stele. Dar această vedere uimitoare asupra inelelor și a laturii de noapte a lui Saturn nu este posibilă doar de la telescoapele mai apropiate de Soare decât de planeta exterioară. Ele pot aduce în vizor doar ziua lui Saturn. De fapt, această imagine a semilunii subțiri luminate de soare a lui Saturn, cu umbra nopții aruncată în sistemul său larg și complex de inele, a fost capturată de nava spațială Cassini.”

Planeta Saturn urmeaza sa fie vizitata de cel putin o sonda spatiala care se va indrepta spre luna sa Titan, scopul aceleia fiind de a monitoriza aceasta luna pe care se crede ca ar putea exista forme de viata. In calatoria acelei sonde spatiale catre planeta Titan, vor fi inregistrate cu siguranta imagini noi cu planeta Saturn, astfel ca va fi interesant de vazut ce vor mai putea surprinde oamenii de stiinta dupa ce vor trimite noi nave spatiale acolo.

Planeta Saturn ramane totusi in atentia oamenilor de stiinta din intreaga lume, ei incercand sa foloseasca telescoapele de pe Pamant pentru a mai deslusi misterele care exista acolo.