INTERZICEREA Huawei in TOTALITATE e Pregatita pe FURIS in Europa

Huawei are interzicerea totala din Europa pregatita pe furis de catre guvernele tarilor importante, iata ce plan au gasit acestea pentru compania chinezeasca.

INTERZICEREA Huawei TOTALITATE Pregatita FURIS Europa

Huawei primeste in cam fiecare zi cate “o gura de aer” de la guvernele europene care par sa fie pregatite sa sustina compania chinezeasca in lupta pe care o duce acum cu SUA, insa in realitate totul e doar diplomatie. Franta si Germania au refuzat sa interzica direct Huawei de frica stricarii relatiilor comerciale cu China, insa spre asta se indreapta mai toata lumea, chiar daca in mod direct niciuna dintre marile puteri nu vrea sa faca asta “pe fata”.

Huawei urmeaza sa aiba echipamentele 5G interzise in Europa, nu si telefoanele, acestea fiind deocamdata interzise doar de catre Ministerul Apararii din Spania, si doar pentru angajatii care-i acceseaza serverele. La nivel european Huawei nu va fi interzisa in mod direct, ci probabil se va adopta o solutie care sa poata fi explicata in mod diplomatic in fata Chinei astfel incat sa nu se strice relatiile comerciale cu gigantul din Asia.

INTERZICEREA Huawei in TOTALITATE e Pregatita pe FURIS in Europa

Huawei va avea produsele trecute prin diverse “verificari” facute de catre state ca Franta si Germania, care impun noi reguli privind securitatea echipamentelor folosite pentru retelele 5G din tarile lor, iar aici apare problema. Ambele tari, probabil la fel ca multe altele, vor avea printre reguli impuse unele care sa ceara ca furnizorii de echipamente 5G sa aiba structura de conducere transparenta si o legislatie nationala care sa nu-i oblige sa ofere in mod arbitrar date guvernelor locale, iar Huawei nu poate respecta asta.

Huawei va fi practic blocata cu reguli care au fost facute de catre SUA, si care au fost impuse inclusiv Romaniei, iar ele au fost gandite intr-un asemenea mod incat sa nu poata fi respectate decat daca se schimba legislatia din China si structura organizatorica a companiei. Avand in vedere ca niciunul dintre aceste lucruri nu se va schimba, Huawei ar trebui sa se pregateasca de un atac al tarilor europene, si acesta va lovi acolo unde conteaza.

Huawei face foarte multi bani din echipamentele 5G pe care le vinde, iar regulile din Europa o vor priva de venituri foarte mari, ceea ce in final e o mare problema, pentru ca produsele chinezilor reduc costurile de creare a retelelor 5G.