CHINUITA, Huawei ramane o AMENINTARE PUTERNICA pentru Apple, Samsung

Huawei este o companie chinuita de atacurile constante care au fost lansate impotriva sa in ultimele luni, dar ramane o amenintare puternica pentru Apple, Samsung.

CHINUITA Huawei AMENINTARE PUTERNICA Apple Samsung

Huawei este extrem de departe de a fi infranta de catre SUA in razboiul pe care il duce de cateva luni bune impotriva companiei chinezesti, iar cea mai buna exprimare ar fi ca e doar chinuita, dar fara vreun efect. Huawei reuseste sa-si creasca vanzarile de la un trimestru fiscal la altul fara vreo problema, si reuseste sa vanda tot mai multe echipamente de telecomunicatii, deci interdictiile pe care SUA le-a impus nu par sa aiba vreun impact serios.

Huawei e chinuita si cu faptul ca departamentul pentru comert al SUA a adoptat zeci de cereri ale companiilor americane care vor sa-si reia relatiile comerciale cu chinezii, iar desi Microsoft se numara printre ele, Google nu. Practic, compania cea mai importanta dintre toate cele care au cerut dreptul de a relua relatiile comerciale cu Huawei, Google, nu a primit deocamdata niciun fel de raspuns de la guvernul american, iar chinezi trebuie sa tot astepte.

CHINUITA, Huawei ramane o AMENINTARE PUTERNICA pentru Apple, Samsung

Huawei a fost atacata constant in ultima jumatate de an de catre SUA pentru a ajuta Apple, si indirect Samsung, insa pana acum cei din Cupertino doar au scazut in mod constant in vanzari, find depasiti fara drept de apel de chinezi. Daca planul lui Trump, care e prieten surprinzator de bun cu presedintele Apple, era sa atace Huawei pentru a-i ajuta pe cei din Cupertino, in realitate nu le-a facut niciun bine, ci doar rau, in special un China, unde vanzarile iPhone au scazut.

Huawei pare sa fi avut doar de castiga de pe urma acestui razboi global in care este implicata SUA, dar lovituri incep sa vina si din Europa, acolo unde telefoanele sale au fost interzise in premiera de catre ministerul apararii din Spania. Germania si Franta pregatesc o interdictie a echipamentelor 5G ale Huawei si pentru retelele 5G, insa nu direct, ci prin masuri menite sa nu supere prea mult China, ceea ce niciuna dintre tari nu-si doreste acum.

Huawei e prinsa la mijloc in razboiul dintre SUA si China, insa in ciuda tuturor estimarilor analistilor, pare sa aiba parte de o evolutie chiar mai buna decat in 2018.