Huawei: Optiunea NUCLEARA a SUA, cum Vrea BLOCAREA TOTALA

Huawei este vizata de noi posibile sanctiuni extrem de grave, SUA avand in plan sa blocheze total activitatea companiei la nivel global cu aceste masuri.

Huawei Optiunea NUCLEARA SUA BLOCAREA TOTALA

Huawei pare sa fi avut parte pana cum doar de “bunavointa” din partea SUA in ceea ce priveste masurile impuse impotriva sa, iar asta pentru ca americanii au de fapt planuri mult mai serioase in ceea ce ii priveste pe chinezi. Mai exact, administratia lui Donald Trump a discutat acum cateva luni despre posibilitatea de a bloca in totalitate compania Huawei de la a face tranzactii cu dolari americani, ceva ce ar fi afectat extrem de serios compania.

Huawei a fost subiectul unui plan extrem de complex, pe care reprezentanti ai adminsitratiei prezidentiale i-au discutat cu guvernul din SUA si cu diverse agentii care se ocupa de monitorizarea tranzactiilor financiare din sistemul bancar. Sanctiunile pe care SUA ar fi dorit sa le impuna atunci ar fi blocat total capacitatea Huawei de a face tranzactii in dolari, si ele inca nu au fost in totalitate date uitarii, conform celor de la Reuters.

Huawei: Optiunea NUCLEARA a SUA, cum Vrea BLOCAREA TOTALA

Huawei ar putea fi inclusa pe o lista “selecta” pe care se afla companii rusiesti, oligarhi rusi, companii din Iran, etc, iar oficialii americani considera optiunea ca una “nucleara”, pentru ca ar fi cea mai dura impusa pana acum impotriva unei companii chinezesti. Huawei ar fi si cea mai mare companie care ar fi inclusa pe o lista cu asemenea sanctiuni, iar de aici s-ar naste un scandal diplomatic urias pe care Donald Trump sigur nu l-ar vrea in an electoral.

“Administrația Trump a avut în vedere interzicerea Huawei-ului Chinei din sistemul financiar al SUA la începutul acestui an. Huawei ar fi fost printre cele mai mari companii adăugate vreodată pe listă. Desemnarea interzice companiilor sau cetățenilor americani să tranzacționeze sau să efectueze tranzacții financiare cu cele listate și îngheață activele deținute în Statele Unite.”

Huawei, daca ar fi pusa sub asemenea sanctiuni, nu ar putea face niciun fel de tranzactie comerciala cu vreun centateam american, sau companie americana, oriunde in lume, si ar avea toate bunurile din SUA puse sub sechestru de catre autoritati. Desigur ca ar fi foarte greu de impus asemenea sanctiuni pentru o companie ca Huawei care lucreaza prin numeroase subsidiare, dar americanii ar provoca pagube insemnate pentru chinezi oricum.

Huawei nu a comentat deocamdata aceste planuri ale americanilor, insa in mod sigur se pregateste pentru situatia in care aceasta “optiune nucleara” ar fi pusa in practica de catre Donald Trump pentru a le arata americanilor cat de dur este el cu chinezii.

2 COMENTARII