VISA: ALERTA, Noua Metoda prin care iti e CLONAT Cardul FARA sa STII

VISA a emis o alerta pentru o metoda complet noua prin care hackerii pot fura datele cardurilor clientilor pentru a le clona si a fura banii de pe ele.

visa clonat card

VISA a publicat recent o noua alerta pentru detinatorii de carduri descriind o metoda noua de a clona cardurile mult mai usor chiar si fara ca utilizatorii sa le foloseasca la vreun ATM pentru a scoate bani. De aceasta data vorbim despre o metoda diferita fata de cele obisnuita, cei de la VISA descoperind ca in SUA hackerii au spart sistemele de plata prin POS de la unele benzinarii pentru a fura datele cardurilor folosite de catre clienti, pentru ca mai apoi sa le cloneze, sau sa le foloseasca in alte scopuri.

VISA a descoperit ca hackerii au folosit atacuri de tip phishing, sau de alt fel, pentru a obtine acces la sistemele informatice ale celor care furnizeaza sistemele de plata prin POS pentru benzinarii. Multumita unui software separat, hackerii au putut mai apoi sa preia informatii despre cardurile folosite pentru tranzactii de catre clienti, totul fara ca acestia sa stie ce se intampla, iar de acolo puteau utiliza cardurile pentru a face orice doresc.

VISA: ALERTA, Noua Metoda prin care iti e CLONAT Cardul FARA sa STII

VISA sustine ca afectate sunt cardurile care nu au chip si PIN, informatiile de autentificare a tranzactiilor acestora fiind transmise in mod necriptat de catre POS prin reteaua procesatorului de plati. Hackerii intercepteaza informatiile si reusesc sa obtina datele cardurilor, iar asta e destul de simplu pentru ca POS-urile nu au protectie prin firewall, si nu sunt separate unele de celelalte, asa cum ar fi normal pentru echipamente de acest gen.

VISA explica in acest document metoda prin care hackerii exploateaza sistemele de plata ale benzinariilor, si desigur ca daca metoda a fost folosita cu succes in SUA, poate fi folosita la fel de usor si in alte zone de pe glob. E bine ca toti cei care folosesc carduri sa stie ca furtul datelor lor se face nu doar cu aparate speciale montate pe ATM-uri, ci si prin reteaua companiei care proceseaza platile facute la terminalele de plata.