Eclipsa de Luna. Fenomenul SPECTACULOS de ASTAZI in Romania

Eclipsa de Luna. Peste doar cateva minute urmeaza sa inceapa un fenoment spectaculos pe cer, care va fi vizibil inclusiv in Romania in aceasta noapte.

Eclipsa de Luna romania

Eclipsa de Luna. Pe 10 ianuarie are loc in Romania primul eveniment de acest gen din anul 2020, iar daca sunteti interesati, il puteti urmari in aceasta noapte, el fiind vizibil in penumbra din multe locatii de pe glob. In Romania aceasta Eclipsa de Luna poate fi vazuta de pe intregul teritoriu al tarii fara probleme, astfel ca indiferent unde va veti afla, veti putea urmari tot fenomenul in aceasta noapte, asa ca nu ar trebui sa ratati vreo parte din el.

Eclipsa de Luna. Conform astronomilor, fenomenul urmeaza sa inceapa la ora 19:08, deci peste doar cateva minute, si se incheie la ora 23:12, deci aveti putin peste 4 ore pentru a urmari fara probleme totul. La ora 22:10 Eclipsa de Luna va fi in vaza sa maxima, adica tot discul lunii se va afla in penumbra Pamantului, astfel ca atunci e cel mai propice moment pentru a urmari acest fenomen care are loc in Romania in primele zile din 2020.

Eclipsa de Luna. Fenomenul SPECTACULOS de ASTAZI in Romania

Eclipsa de Luna. Avand in vedere ca aceasta penumbra nu va fi foarte intunecata pentru acest fenomen, in Romania vom vedea doar o reducere a nivelului de stralucire al lunii, si nu o modificarea totala a culorii. Chiar daca aceasta Eclipsa de Luna este prima din anul 2020, ea nu va fi ultima, iar asta pentru ca urmatoarea urmeaza sa aiba loc pe data de 5 iulie, adica peste jumatate de an, iar atunci fenomenul va avea loc tot in penumbra.

Eclipsa de Luna. Fenomenele de acest gen nu sunt la fel de rare precum eclipsele de soare, dar dupa cum puteti vedea nu se intampla nici extrem de des, astfel ca oricand are loc unul, ar trebui urmarit. Pentru ca aceasta Eclipsa de Luna incepe in mai putin de 10 minute, ar fi bine sa va ganditi de unde o puteti vedea cel mai bine din preajma locatiei in care va aflati pentru ca timp de jumatate de an nu veti mai avea ocazia de a face acest lucru.

2 COMENTARII