Orange: Anunt IMPORTANT privind Huawei, Cum si-a SURPRINS Clientii

Orange a facut un anunt foarte important cu privire la compania Huawei, iata cum si-a surprins clientii cu planurile pe care le are in acest moment.

orange anunt huawei

Orange este unul dintre cele mai mari si mai cunoscute grupuri de telecomunicatii din intreaga lume, si unul dintre principalele din Europa, iar seful sau a facut un anunt foarte important cu privire la Huawei. In timp ce toata lumea este extrem de nesigura ce decizie sa ia cu privire la Huawei, in cadrul Orange lucrurile par sa fi fost decise de foarte multa vreme, iar CEO-ul grupului a reafirmat sustinerea companiei si a produselor sale 5G.

Orange vrea sa foloseasca echipamentele 5G ale companiei Huawei pentru retelele pe care le va lansa in Europa, sau cel putin asta da de inteles Stephane Richard, CEO-ul grupului francez. El a afirmat in cursul zilei de ieri ca Huawei ar trebui sa aiba dreptul de a isi vinde echipamentele 5G pentru operatorii de telefonie mobila din Europa, si desigur ca Orange va cumpara de la chinezi produse de acest gen, in ciuda tuturor temerilor privind securitatea.

Orange: Anunt IMPORTANT privind Huawei, Cum si-a SURPRINS Clientii

Orange este un foarte vechi partener al celor de la Huawei, iar CEO-ul Stepahne Richard a mai spus acum cateva luni ca ar vrea ca echipamentele 5G ale chinezilor sa nu dispara din Europa. In ciuda acestui lucru, Orange nu a dat drumul achizitiilor de echipamente pentru retelele sale 5G pentru ca nu stie ce state vor permite folosirea lor, si ce state vor interzice asemenea produse de la Huawei, lucru care a fost facut si de catre Vodafone, sau Telekom.

“Șeful operatorului de telecomunicații Orange, și-a reînnoit joi apelul pentru apărarea dreptului Huawei de a vinde echipamente 5G în Europa, pe fondul unor dezbateri tensionate pe continent cu privire la securitatea rețelelor mobile. Deși a fost de acord cu dorința manifestată de Breton de a favoriza furnizorii europeni precum Nokia și Ericsson, Richard a spus că speră că apelul la reguli mai stricte nu va conduce la un veto de facto al Huawei în Europa.”

Orange foloseste deasemenea echipamente de la Ericsson in retelele sale, iar CEO-ul grupului a afirmat ca este de acord cu o diversificare mai serioasa in ceea ce priveste echipamentele GSM folosite. El este de acord cu recomandarile Uniunii Europene de a cumpara mai multe echipamente 5G de la producatori locali precum Nokia si Ericsson, lucru pe care Orange oricum il face, dar vrea totusi ca Huawei sa ramana una dintre optiunile operatorilor europeni.

Orange, la fel ca restul operatorilor de telecomunicatii care sustin Huawei, vrea sa poata cumpara produsele chinezilor pentru ca sunt ieftine si ii ajuta sa faca profit mai mare cu retelele 5G, deci securitatea nu prea conteaza in final.