Coronavirus va Afecta foarte MULT Productia de Laptop-uri

Coronavirus laptop

Coronavirus va afecta foarte mult productia de laptop-uri in cursul anului 2020, iar asta pentru ca fabricile din China in care sunt produse componente pentru ele sunt in continuare inchise intr-o buna parte, in timp ce altele si-au reluat doar partial productia.

Coronavirus ar urma sa reduca productia de laptop-uri cu pana la 36% conform estimarilor analistilor, iar aceasta este o problema foarte serioasa care va afecta vanzarile de calculatoare la nivel global in T1 2020, iar multi producatori se pregatesc pentru asta.

Coronavirus a obligat unele companii care asambleaza laptop-uri sa isi mute productia in Taiwan pentru a continua sa onoreze comenzile facute de catre parteneri, dar vor ramane foarte curand fara componente pentru ca fabricile de la care le asteapta sunt inchise.

Coronavirus generase initial estimari conform carora productia de laptop-uri ar urma sa scada cu doar 17%, dar se pare ca problemele sunt chiar mai mari decat se credea initial, deci reducerea de productie ar urma sa fie chiar dubla in comparatie cu ceea ce se estimase.

“ODM-urile pentru notebook-uri și-au reluat producția în China, dar se confruntă cu posibilitatea lipsei de componente începând cu luna martie, dacă furnizorii acestora continuă să fie împiedicați să funcționeze în urma focarului de coronavirus. Quanta Computer a început producția de volum la o nouă fabrică de asamblare din Taiwan pentru a răspunde nevoilor urgente ale clienților, dar lipsa de componente rămâne o problemă. Acum, Digitimes Research estimează că livrările globale de notebook-uri vor scădea cu 29-36% în primul trimestru 2020, mult mai repede decât se credea anterior.”

Coronavirus nu ar urma sa afecteze foarte mult productia de telefoane, din ceea ce s-a aflat pana acum, dar daca o afecteaza pe cea de laptop-uri, atunci e clar ca si productia de diverse componente de calculatoare va fi substantial afectata.