Coronavirus: Anuntul INFRICOSATOR care a Pus Lumea in ALERTA

Coronavirus rezistenta

Coronavirus are, din pacate, parte de un anunt extrem de ingrijorator in momentul de fata, iar asta pentru ca in urma unor analize amanuntite au inceput sa apara si primele estimari cu privire la rezistenta virusului pe diverse suprafete.

Coronavirus, conform expertilor, ar putea avea o rezistenta de pana la 9 zile pe diverse obiecte cu care intra in contact, perioada fiind estimata in baza analizelor facute pentru virusul SARS, cu cativa ani in urma, si asta a ingrijorat foarte multa lume.

Coronavirus ar putea rezista pe diverse suprafete intre 5 minute si 9 zile, iar asta ridica multe semne de intrebare cu privire la transporturile de obiecte aduse din China, deoarece unele pot fi aduse infectate in diverse tari din regiune, si nu doar atat.

Coronavirus ar putea fi transportat peste tot in lume in cele 9 zile de rezistenta, fara ca persoanele care il transporta sa stie ce se intampla, dar cercetatorii nu stiu sigur cat de mare, sau mica, e rezistenta sa, el fiind afectat de conditii de mediu diferite fata de SARS.

“Pe baza datelor disponibile curente, m-aș baza în primul rând pe datele din coronavirusul SARS, care este cea mai apropiată relativă la noul coronavirus – cu o asemănare a secvenței de 80% – printre coronavirusurile testate. Pentru coronavirusul SARS, intervalul de persistență pe suprafețe a fost mai mic de la cinci minute la nouă zile.”

Coronavirus are pana acum dezvaluit faptul ca principala metoda de infectare este contactul cu o pesoana bolnava, daca aceasta tuseste, sau stranuta, insa daca rezistenta ajunge pana la 9 zile pe diverse suprafete, atunci lucrurile devin mult mai grave.

Coronavirus a fortat banca centrala din China sa retraga din circulatie bancnote in valoare de zeci de miliarde de dolari pentru dezinfectare, si o perioada de carantina de 14 zile, semn ca autoritatile iau in serios capacitatea virusului de a rezista 9 zile pe suprafete.