Huawei va Construi PRIMA sa Fabrica in Europa,ce Tara a Ales

Huawei a anuntat ca va construi prima sa fabrica in Europa, iata ce tara a ales compania chinezeasca, si ce urmeaza sa asambleze acolo pentru vanzare.

Huawei fabrica franta

Huawei surprinde in plin razboi deschis cu Donald Trump si SUA, compania anuntand ca va construi prima sa fabrica din Europa, ceea ce probabil ca mai nimeni nu credea ca ar putea auzi acum. Huawei a ales Franta pentru a-si face o prima fabrica in care ar urma sa produca echipamente de telecomunicatii 5G, compania alocand nu mai putin de 200 de milioane de euro intr-o prima faza pentru constructia sa, urmand a crea si 500 de locuri de munca.

Huawei sustine ca fabrica va produce echipamente de telecomunicatii 5G pentru toata Europa, iar asta desi unele tari au anuntat deja ca limiteaza sectiunile din retele in care pot fi folosite echipamentele sale. In aceasta idee, e interesanta decizia celor de la Huawei pentru ca, in mod teoretic, e posibil ca acest echipamente sa nu-si gaseasca vreun client, dar daca nu vor fi vandute aici, probabil ca vor fi vandute in zonele de pe glob unde exista cerere.

Huawei va Construi PRIMA sa Fabrica in Europa,ce Tara a Ales

Huawei va incerca, cel mai probabil, sa mai linisteasca autoritatile europene vis-a-vis de riscul pe care l-ar avea echipamentele sale 5G, putandu-le invita sa verifice modul in care produsele sunt asamblate in fabrici. Mai mult decat atat, e posibil ca Huawei sa permita si supravegherea proceselor de asamblare pentru a nu exista dubii cu privire la posibila ascundere a unor chip-uri de spionare in echipamente, asa cum a mai sugerat SUA in anumite situatii.

“Huawei își va construi prima fabrică de producție europeană în Franța, a declarat joi președintele. iang Hua a spus că Huawei, cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicații, va investi 200 de milioane de euro (217 milioane de dolari) în prima fază a instalării centralei mobile de bază. El a spus că va crea 500 de locuri de muncă.”

Huawei face aceasta investitie in conditiile in care unii dintre partenerii sai din Europa au spus ca vor face mai mult decat evitarea echipamentelor sale pentru 5G, ci vor renunta la cele vechi folosite in retelele 3G si 4G. Huawei isi cam asuma un mare risc prin luarea acestei decizii, dar probabil ca a gandit lucrurile in ideea de a incerca o apropiere de tarile importante din Uniunea Europeana, si e posibil sa aiba alte masuri chiar mai importante.

Huawei este de mai bine de un an de zile sub imperiul unor sanctiuni din SUA care i-au cam afectat activitatea, in special prin imposibilitatea de a implementa aplicatiile si serviciile Google, iar ele au sanse mici de a fi ridicate.