Coronavirus Romania: Noua informare privind situatia 4 martie

Coronavirus Romania informare 4 martie

Romania continua sa aiba masuri importante luate pentru impiedicarea raspandirii Coronavirus la mai mult de cele 4 persoane care au fost deja infectate, una dintre ele fiind considerata vindecata de catre autoritati, ea fiind eliberata din spital.

In ciuda acestui lucru, ieri a fost confirmat cel de-al patrulea caz de infectare cu Coronavirus in Romania, un barbat care a stat intr-un avion, ce venea din Italia, cu a treia persoana infectata de virus, luandu-l de la ea, iar acum se afla in spital, fiind dus fara simptomen.

Din cauza faptului ca exista foarte multe persoane care se intorc in Romania, in principal din Italia, numarul celor izolati la domiciliu a crescut la 10.094, si e important ca ei sa ramana in case, un barbat care nu a respectat limitarea de deplasare fiind amendat cu 10.000 LEI, altii avand dosare penale.

Avand in vedere modul in care s-a infectat cea de-a patra persoana detectata cu virusul activ, e posibil ca numarul celor infectati sa creasca in perioada urmatoare, in special in cazul celor care au fost in acelasi avion cu pacienta cu numarul trei.

BULETIN DE PRESĂ4 Martie 2020, ora 10.00 Astăzi, 4 martie, la nivel național sunt în carantină instituționalizată 35…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Miercuri, 4 martie 2020

Coronavirus ramane o grija foarte mare a autoritatilor, ele crescand zilele trecute numarul de zone periculoase, iar romanii care vin din ele trebuie sa stea in izolare la domiciliu timp de 14 zile pentru a nu risca sa infecteze alte persoane.