Planeta Jupiter: REMARCABILA Imagine NASA cu Evenimentul Rar

Planeta Jupiter are o imagine uimitoare cu un rar eveniment remarcabil publicata de catre NASA, iata ce au surprins cercetatorii pentru intreaga lume.

planeta jupiter anticiclon

Planeta Jupiter are o imagine remarcabila publicata de catre cei de la NASA, care au descris-o exact la fel pentru ca au reusit sa surprinda ceva ce nu se intampla chiar atat de des acolo. Folosind naveta Juno, cei de la NASA au reusit sa surprinda doua furtuni care se combina pe planeta Jupiter, un eveniment rar care e si mai greu de surprins in imagini, si probabil ca de aici a venit importanta deosebita pe care agentia spatiala o acorda acestei poze.

Planeta Jupiter are foarte multe furtuni in atmosfera, unele cu diametre de chiar si cativa mii de kilometri, insa surprinderea a doua care se combina este ceva ce nu se intampla chiar atat de des. Puteti vedea in partea centrala stanga a imaginii de mai jos cum doua furtuni se combina intre ele formand ceea ce pare a fi un om de zapada, insa in realitate e vorba doar despre o impreunare a doua furtuni care probabil ca au o forta foarte mare acolo.

Planeta Jupiter: REMARCABILA Imagine NASA cu Evenimentul Rar

planeta jupiter anticiclon combinare
Imagine NASA surprinsa de sonda spatiala Juno in care vedem un remarcabil fenomen rar.

Planeta Jupiter ar avea in aceasta imagine doua formatiuni de tip anticilon ,care se rotesc in sens invers acelor de ceasornic, care din motive necunoscute se unesc fix langa marea furtuna de pe planeta. Stiti cu siguranta acea mare furtuna pe care planeta Jupiter o are, ea aparand in mai toate pozele, si fiind unul dintre elementele cele mai cunoscute ale sale, iar in aceasta imagine putem vedea cum langa ea s-ar putea forma una similara.

“Această viziune a atmosferei lui Jupiter din nava spațială Juno a NASA include ceva remarcabil: două furtuni prinse în fuziunea. Cele două ovale albe văzute în banda de culoare portocalie stânga din centru sunt furtuni anticiclonice – adică furtuni care se rotesc în sensul acelor de ceasornic. Cea mai mare dintre cele două ovale a fost urmărită de mai mulți ani, deoarece a crescut în dimensiuni prin fuziuni cu alte ovale anticiclonice albe.”

Planeta Jupiter a avut anticiclonul mai mare, dintre cele doua, urmarit de ani de zile de catre cei de la NASA, care au observat ca de-a lungul timpului el a inghitit altele de dimensiuni mai mici, ajungand la cea de acum. Avand in vedere felul in care se misca lucrurile, este foarte posibil ca pe planeta Jupiter sa se mai faca o furtuna la fel de mare precum cea pe care o stim de cateva decenii, sau poate chiar mai multe, dar desigur ca nu rapid, ci in foarte mult timp.

Planeta Jupiter este monitorizata de catre NASA cu ajutorul sondei spatiale Juno, aceasta fiind intr-o misiune de foarte lunga durata, dar altele vor fi trimise pentru a explora lunile din apropierea sa.