Coronavirus Romania: Informare DSU privind noile infectari

coronavirus romania noi infectari

DSU a emis astazi o noua informare cu privire la situatia din Romania in urma celor 8 noi cazuri de infectare confirmate pe teritoriul Bucurestiului, ele provenind atat de la surse locale, cat si in urma unor calatorii in Italia, si alte tari din Europa, plus Israel.

In momentul de fata am ajuns la 25 de persoane infectate de Coronavirus in Romania, cifra crescand de la 17 in cursul zilei de ieri, deci vorbim despre o crestede de 50% in doar o singura zi, 3 dintre infectari fiind facute de o singura persoana care ar fi mintit in legatura cu o calatorie recenta.

In ceea ce priveste numarul de persoane aflate in carantina, cifra s-a dublat fata de dimineata, ajungandu-se la 107, si mai mult ca sigur va mai creste pe masura ce noi anchete epidemiologice sunt facute de catre autoritatile din Romania.

Numarul de persoane monitorizate la domiciliu a scazut la 11500 in momentul de fata, cu aproximativ 1000 mai putine decat ieri, si ar putea sa mai scada din moment ce s-au oprit zborurile si cursele rutiere/feroviare cu Italia.

Problema cea mai mare cu Coronavirus in momentul de fata sta in romanii care mint si vin din Italia pentru a infecta romanii din tara, cum s-a intamplat deja in diverse cazuri, dar si cu romanii care mint si fac curse spre Italia desi este interzis.

❗️VĂ RUGĂM INSISTENT SĂ VĂ INFORMAȚI DOAR DIN SURSE OFICIALE❗️🔴Până astăzi, 10 martie, pe teritoriul României, au fost…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Marţi, 10 martie 2020