Huawei: Decizia care are un URIAS Impact Pozitiv in Europa

Huawei a luat o decizie care are un urias impact pozitiv in Europa, iata ce s-a decis, si cum urmeaza sa beneficieze compania de pe urma ei in 2020.

Huawei pozitiv

Huawei a luat o decizie care are intr-un final un urias impact pozitiv in Europa, iar asta chiar daca initial nu parea sa fie una care sa-i aduca atat de multe beneficii precum se intampla acum. Cu doar cateva saptamani in urma, cei de la Huawei au luat decizia de a face o fabrica in Franta pentru a produce echipamente 5G pentru retelele de telefonie mobila de pe continent, iar acum aduna si primele roade ale acestei decizii foarte importante, si neasteptate.

Huawei urmeaza sa aiba permisiunea de a vinde echipamente 5G pentru unii dintre operatorii de telefonie mobila din Franta care vor lansa retele 5G, si acea fabrica ar putea avea legatura cu aceasta situatie. Franta decide sa nu interzica in totalitate echipamentele Huawei, asa cum se asteptau anumiti analisti, astfel ca ea ramane cu posibilitatea de a face profit mare, chiar si cu investitia de 200 de milioane de dolari in noua sa fabrica facuta in Franta.

Huawei: Decizia care are un URIAS Impact Pozitiv in Europa

Huawei nu va avea echipamente folosite in partile cheie ale retelelor 5G, insa cei de Reuters au aflat ca in unele parti non-esentiale, ale ale retelelor urmeaza sa fie folosite echipamente 5G ale chinezilor. Se pare ca urmeaza sa fie facuta si o lista speciala de echipamente de la Huawei care ar urma sa poata fi folosite, deci ramane de vazut cum anume va decide Franta sa limiteze capacitatea chinezilor de a-si furniza produsele pentru viitoarele retele.

“Franța va autoriza utilizarea unora dintre echipamentele Huawei în desfășurarea rețelei sale 5G. Agenția franceză de securitate cibernetică, ANSSI, trebuie să spună operatorilor de telecomunicații echipamentele cărora li se permite să le utilizeze pentru desfășurarea rețelei lor 5G în Franța, dar nu a făcut publice nicio decizie.”

Huawei a avut mai mult ca sigur parte de indulgenta din partea autoritatilor din Franta in urma deciziei de a investi 200 de milioane de euro in acea fabrica, ea urmand a crea si destul de multe locuri de munca. Asta ii aduce posibilitatea de a-si face echipamentele 5G in Europa, de a vinde acele echipamente catre operatorii de telefonie mobila din Franta, iar asa Huawei ramane unul dintre cei mai importanti producatori de echipamente de telecomunicatii.

Huawei reuseste in acest mod sa ramana in top in ceea ce priveste producerea de echipamente de telecomunicatii, dar ramane de vazut ce alte tari o vor trata la fel in urmatoarele luni.