Coronavirus Romania: Atentionare privind tusea de la Ministerul Sanatatii

Coronavirus Romania tuse Ministerul Sanatatii

Ministerul Sanatatii vine astazi cu o noua atentionare pentru oamenii care nu stiu ce sa faca n cazul in care observa ca tusesc si au febra, primul instinct fiind fie sa mearga la medicul de familie, sau chiar la un spital, daca febra este una care dureaza mai mult.

Ministerul Sanatatii vine totusi cu recomandarea de mai jos pentru ca oamenii care sunt eventual infectati de Coronavirus, sau poate chiar gripa, sa nu ajunga sa infectecteze alte persoane sanatoase daca nu iau deciziile corecte.

Coronavirus Romania tuse Ministerul Sanatatii recomandare

“În cazul în care manifestați simptome specifice infecției cu coronavirus (tuse, febră, dificultăți în respirație) este important să nu vă deplasați la medic sau la spital/urgență.

Primul pas este să vă sunați medicul de familie și să solicitați indicații. În cazul în care acesta nu poate fi contactat, apelați Direcția de Sănătate Publică din județul dumneavoastră. În caz de urgență apelați 112.

Dacă aveți simptome specifice, efectuarea unui test pentru coronavirus nu este obligatorie și nici urgentă. Decizia de a efectua acest test aparține medicilor de specialitate în funcție de specificul fiecărui caz în parte.

Evitați contactul cu alte persoane pentru a nu le expune la riscul de infectare. Transmiterea infecției de la persoane asimptomatice este posibilă.”