WhatsApp: Decizia de ULTIMA ORA Luata din cauza Coronavirus

WhatsApp a anuntat o decizie de ultima oara luata din cauza noului Coronavirus, iata ce se intampla cu aplicatia de mesagerie chiar in acest moment.

WhatsApp Coronavirus

WhatsApp reactioneaza in sfarsit la pandemia de Coronavirus, cea mai mare platforma de mesagerie de pe planeta luand o masura de ultima ora dupa ce a fost criticata de toata lumea pentru modul in care actioneaza. Dupa mai bine de o luna de zile in care WhatsApp a lasat informatiile false sa se raspandeasca prin platforma sa precum “focul salbatic”, cum spun americanii, acum compania a decis sa actioneze impotriva acestui fenomen periculos.

WhatsApp a creat o pagina speciala in website-ul sau in care le ofera oamenilor informatii despre modalitatile prin care se pot informa in mod cat mai coect in aceasta perioada cu multa dezinformare. Desigur ca WhatsApp nu ia masuri pentru a impiedica efectiv distribuirea de informatii false, ci doar le spune oamenilor sa se uite la mesajele pe care le primesc daca ele au fost retrimise de la alte persoane, sau vin intr-adevar de la persoana de la care le primesc.

WhatsApp: Decizia de ULTIMA ORA Luata din cauza Coronavirus

WhatsApp ofera niste exemple prin care autoritatile din unele tari din Europa folosesc platforma pentru a ramane in contact in aceasta perioada, dar desigur ca nu fac ceva mai important, adica sa opreasca raspandirea de informatii false. WhatsApp merge in continuare pe aceeasi strategie precum in trecut, adica nu pune prea mare pret pe utilizatori, dar incearca sa genereze impresia ca “face ceva”, cand in realitate nu face absolut nimic, din pacate.

WhatsApp s-a dovedit a fi o foarte mare bataie de cap si pentru autoritatile din Romania, impreuna cu Facebook si Facebook Messenger, iar asta pentru ca in cazul ambelor platforme a fost vorba despre ditributia unui numar foarte mare de stiri false. Autoritatile din Romania au incercat sa combata cum au putut toate aceste stiri false, insa e greu cand WhatsApp permite distributia lor la scara larga si e exploatata pentru ca informatiile sa ajunga la multa lume.

WhatsApp, din pacate, nu este o platforma cu informatii credibile distribuite pentru oameni, iar chiar daca unele autoritati o folosesc pentru comunicare, asa cum se intampla si la noi, trebuie sa aveti multa grjia la ceea ce primiti.