Huawei: Masura care il va INFURIA la Culme pe Donald Trump

Huawei ia o masura neasteptata care il va enerva la culme pe Donald Trump, iata ce face compania chinezeasca pentru toate telefoanele clientilor sai.

Huawei appsearch

Huawei a gasit solutia pentru a trece peste legile lui Donald Trump care o impiedica sa integreze aplicatiile si serviciile Google, aplicatiile Facebook, WhatsApp, si multe altele din SUA. Cei de la Huawei au creat o aplicatie speciala numita AppSearch, ea fiind gandita pentru a cauta aplicatiile pe care oamenii vor sa le instaleze, si sa le permita sa o faca, fara a folosi Google Play Store, sau AppGallery, solutia gasita de ei fiind interesanta.

Huawei a creat AppSearch pentru a cauta pe internet link-uri de instalare a aplicatiilor pe care oamenii le vor, si foloseste o varietate de magazine mai mult, sau mai putin, dubioase, plus link-uri directe de la producatori. Huawei testeaza aplicatia in Germania acum, ea putand fi descarcata de pe website-ul sau, iar printre magazinele de aplicatii listate in AppSearch se numara APKMirror, Amazon Store, Aptoide, ApkPure, plus website-urile unor dezvoltatori.

Huawei: Masura care il va INFURIA la Culme pe Donald Trump

Huawei AppSearch aplicatii
Aplicatia AppSearch pe care Huawei o va include in telefoanele fara Google Play Store.

Huawei a gasit aici o solutie buna pentru a le permite oamenilor sa instaleze aplicatiile dorite in telefoane, dar isi asuma si o foarte mare responsabilitate, deoarece poate trimite utilizatorii sa instaleze malware. Problema cea mai mare este ca unii dezvoltatori de aplicatii care par “siguri” pot avea in website-urile lor aplicatii cu malware, iar asta pentru ca nimeni nu le verifica, asa cum se intampla in Google Play Store, deci Huawei isi asuma si multe riscuri.

Huawei ia totusi o masura buna, iar asta pentru ca acum oamenii au o optiune mai clara de a instala aplicatii, AppSearch prezentand multiple link-uri de download pentru aplicatii, inclusiv de la dezvoltatorii lor. In aceasta situatie, utilizatorii ar putea alege sa descarce aplicatia unui dezvoltator de la sursa, in loc de un magazin necunoscut, sau un website necunoscut, iar Huawei ii ajuta pe oameni sa faca asta, dar cu riscurile de rigoare ce vin de la un asemenea sistem.

Huawei face telefoanele sale ceva mai utile cu AppSearch, dar totusi ramane oa avertizare privind riscurile aduse de sistem, chiar daca recomandarea evitarii lor nu va mai fi facuta de multa lume in acest context.