Facebook: reduce in Europa calitatea clipurilor video din cauza Coronavirus

facebook clitate video coronavirus

Facebook a luat decizia de a urma exemplelele celor de la Netflix, YouTube, Apple TV+, Amazon, Disney si a altor companii care detin platforme de streaming, astfel ca reduce in Europa calitatea clipurilor video care sunt vazute de catre utilizatori in reteaua sa de socializare, sau pe Instagram.

Facebook reduce astfel presiunea de pe retelele de internet din Europa, care in ultima saptamana au inceput sa inregistreze cresteri substantiale ale traficului de internet, in unele tari utilizarea fiind aproape dubla dupa ce oamenii au inceput sa lucreze de acasa, si sa ramana acasa.

Facebook ajuta la imbunatatirea situatiei conexiunilor de internet din Europa, ceva ce este laudabil, iar asta pentru ca reteaua sa de socializare, dar si Instagram, genereaza foarte mult trafic de internet cu clipurile video care sunt publicate si vizualizate de catre foarte multi oameni.

Facebook ar putea decongestiona substantial traficul de internet, cei de la Netflix spunand ca decizia lor de reduce substantial calitatea clipurilor video va avea drept efect o decongestionare cu 25% a traficului de internet, YouTube luand o decizie similara, deci retelele ar trebui sa fie serios degrevate de trafic.

“Pentru a ajuta la ameliorarea oricărei potențiale congestii de rețea, vom reduce temporar ratele de biți pentru videoclipurile de pe Facebook și Instagram în Europa.”

Facebook era ultima companie importanta care trebuia sa ia o asemenea decizie pentru a ne permite sa ne bucuram de un internet mai putin decongestionat, astfel ca totul ar trebui sa mearga mai bine acum.